• home
 • video
 • pas verschenen

  Wilmots: "We misten Fellaini in deze wedstrijd"

  De Rode Duivels trokken met vertrouwen naar Wales, maar op het veld ontgoochelden de Belgen. Bondscoach Marc Wilmots probeerde een positieve analyse te geven. "We zijn ontgoocheld, maar we staan nog altijd tweede en zijn dus gekwalificeerd."

  Veel balbezit, weinig kansen en één gruwelijke fout: dat was de samenvatting van de wedstrijd van de Belgen. "We hebben alles geprobeerd, maar dit was een beetje een remake van België-Wales", zei de bondscoach na de wedstrijd aan Sporza.

  "En dan kwam er die fout van Nainggolan. Hij interpreteert die fase verkeerd. Maar hij is een goeie speler. Het is nu al te gemakkelijk om hem de schuld te geven. Het is eerder collectief."

  "We zijn wel een beetje ontgoocheld. De eerste helft was goed, maar we hebben dat doelpunt weggegeven en dat maakte Wales sterker. Ik heb mijn systeem nadien veranderd, want Benteke stond geïsoleerd."

  "Ik heb met twee spitsen gespeeld, maar zij moeten meer kruisen. We vragen om naar de eerste paal te komen, maar ze staan daar als twee palen. Daar moeten we nog aan werken."

  Speelde de afwezigheid van Marouane Fellaini een rol? "We hebben hem in deze wedstrijd gemist, want dit was echt een match voor hem. Hij kan in de zestien komen. Witsel probeerde dat, maar zakte wat te ver terug. Daarom praat ik over het profiel van spelers om een systeem te maken."

  "Bale heeft gescoord, maar we hebben hem goed gepakt"

  Voor de Duivels leek Gareth Bale, vooral voor de rust, ongrijpbaar. "Hij heeft een doelpunt gemaakt, maar voor de rest hebben we hem goed gepakt. Maar natuurlijk is hij goed en het spel van Wales is op hem gebouwd. Maar we hebben hem een goal gegeven."

  De slotsom: "Hoeveel kansen heeft Wales gehad? Twee. En wij? Toch drie à vier. We moeten vooruit kijken. Wij staan nog tweede en zijn gekwalificeerd."