• home
 • video
 • pas verschenen

  Wilmots haalt uit naar Schalke: "Waarom nu dit nieuws?"

  Schalke 04 gaat niet in zee met Marc Wilmots.

  Bondscoach Marc Wilmots wordt dan toch niet de nieuwe trainer van Schalke 04. De Duitse krant Bild meldde eerst dat de onderhandelingen met Wilmots waren afgesprongen en intussen heeft Schalke met André Breitenreiter al een andere trainer gevonden.

  Al weken domineert de toekomst van Marc Wilmots het nieuws rond de Rode Duivels. De bondscoach had zelf laten weten dat hij "pas na de wedstrijd tegen Wales zou onderhandelen".

  Er werd dus met veel belangstelling uitgekeken naar wat Wilmots vanavond na de match zou vertellen, maar de Duitse media waren vanmiddag formeel: de onderhandelingen met Wilmots waren afgesprongen.

  Schalke 04 kwam wat later met de bevestiging, want de Duitse club heeft met André Breitenreiter een nieuwe coach gevonden. Breitenreiter verlaat Paderborn en tekende een contract tot 30 juni 2017.

  Wilmots haalt uit: "Waarom komt dit nieuws nu?"

  Bij het Duitse voetbaltijdschrift Kicker heeft Marc Wilmots gereageerd op het bericht van Schalke 04. "Ik had met Schalke afgesproken dat we niet voor 12 juni zouden communiceren", zegt de bondscoach.

  "Ik heb me aan die belofte gehouden, maar Schalke niet. Het klopt dat ik de voorbije week nog met hen gesproken heb, maar daaruit bleek dat we moeilijk naar elkaar groeiden. Ook omdat ik met de voorbereiding op Wales bezig was. Daarom werd er afgesproken om de gesprekken uit te stellen."

  Wilmots wou nog één element benadrukken. "Schalke heeft mij benaderd. Ik heb Schalke zelf nooit gevraagd om deze job. Daarom is dit zo'n slechte grap. Waarom komt Schalke nu met dit nieuws naar buiten? Schalke blijft de club van mijn hart, maar dit hebben ze op een bedenkelijke manier afgehandeld."

  Bij Sporza gaf Wilmots voor de match tegen Wales nog wat meer duiding, al klonk het daar iets anders. "Vorige vrijdag zijn de onderhandelingen afgesprongen. Ik heb dat vanochtend ook al aan mijn spelers gezegd. Waarom Schalke dit nu lekt? Omdat zij willen laten uitschijnen dat het hun beslissing was. Maar ik blijf tot het EK 2016."

  Vandenbempt: "Is Wilmots in snelheid gepakt?"

  Sporza-commentator Peter Vandenbempt merkt toch een tegenstrijdigheid op in de interviews van Wilmots bij Kicker en Sporza.

  "Bij Sporza vertelt de bondscoach dat de onderhandelingen vorige vrijdag al afgesprongen waren. Bij Kicker zegt Wilmots dat de gesprekken uitgesteld waren. Ging Wilmots er vanuit dat hij na vandaag toch nog kon onderhandelen? Is hij in snelheid gepakt door Schalke 04?"