• home
 • video
 • pas verschenen

  Team Sky wil ook met een mobilhome naar de Tour

  Helpt een mobilhome Froome aan de gele trui in Frankrijk?

  Richie Porte testte de mobilhome al uit in de Giro en nu lijkt ook Tour-kopman Chris Froome de hotels links te laten liggen. "Het heeft veel voordelen", zegt ploegleider Dave Brailsford. "We proberen onze tijd vooruit te zijn."

  Richie Porte sliep tijdens de voorbije Ronde van Italië als enige renner niet in hotels, maar in een mobilhome. De Sky-renner moest wel voor het einde van de Giro geblesseerd afstappen, maar zijn ploeg gelooft nog in de mobilhome.

  "Het is nog niet honderd procent zeker dat we ook met de mobilhome naar Frankrijk trekken, maar de kans bestaat", zegt Brailsford. "Het was een interessant experiment met heel veel voordelen. Er waren natuurlijk ook wel wat kleine problemen, vooral op logistiek vlak. Als je de elektriciteit aansluit op die van een hotel, dan springt daar de zekering."

  "Er werd gelachen met ons, maar als je kijkt naar andere sporten, zoals de MotoGP, dan staat het daar vol mobilhomes. We proberen onze tijd vooruit te zijn. Slaap is zo belangrijk voor een sportman. Als je dan in een tweepersoonskamer moet slapen en al bij het ochtendgloren uit je bed moet... Dat proberen we te vermijden."