• home
 • video
 • pas verschenen

  Saive, atleet én official in Bakoe: "Wissel van petje"

  Jean-Michel Saive: "Vrijdag zal ik wel een beetje kunnen trainen."

  Op zijn oude dag is Jean-Michel Saive van de partij op de eerste editie van de Europese Spelen. In Bakoe is hij niet enkel als atleet, hij is er ook als official. "Een ideale voorbereiding is dat natuurlijk niet, maar het sportieve is niet meer zo belangrijk."

  Vreemd beeld in Bakoe, Jean-Michel Saive loopt in het atletendorp van de Europese Spelen in das en maatpak rond. De ondertussen 45-jarige tafeltennisspeler is namelijk niet alleen als atleet in Bakoe.

  Saive is ook voorzitter van de Atletencommissie van het Europese Olympische Comité. "Dat is wel wat vreemd", geeft Saive toe. "Ik zal al eens van petje moeten wisselen."

  Saive logeert zo niet in het atletendorp. "Mijn functie vereist dat ik met de mensen van het Uitvoerend Comité optrek. Die verblijven in een hotel. Ik heb geen zin om telkens op en af te reizen."

  "Gisteren ben ik om 5.15u aangekomen in Bakoe en om 6.45u werd ik al opgepikt voor een vergadering met de delegatieleiders. Een ideale voorbereiding op het toernooi is dat natuurlijk niet."

  "Maar het sportieve is ook niet meer zo belangrijk als 15 of 20 jaar geleden, al wilde ik me voor deze Europese Spelen wel nog plaatsen. Dat is me op het nippertje gelukt."

  Het toernooi begint voor Saive op dinsdag. "Vrijdag zal ik wel wat kunnen trainen. Tijdens de openingsceremonie zal ik niet meelopen met de Belgische atleten, ik zit bij de officials. Dat denk ik toch, want het is niet altijd even duidelijk."