• home
 • video
 • pas verschenen

  Nainggolan: "Dit is een goeie les voor ons"

  Pechvogel Ninggolan: "Door een foutje van mij verliezen we."

  De Rode Duivels waren bijzonder teleurgesteld na de 1-0-nederlaag in hun EK-kwalificatiematch tegen Wales. "We hebben al een tijdje niet meer verloren, dit komt wel even aan", zei Jan Vertonghen achteraf. Pechvogel Nainggolan had het over "een goeie les".

  "Dit is een heel pijnlijke nederlaag", zei een zichtbaar teleurgestelde Thibaut Courtois na de partij. "We begonnen goed, maar dan viel die tegengoal en veranderde de wedstrijd."

  "Natuurlijk schrok ik van die bal van Nainggolan, maar ik kan hem niets verwijten. Zo'n dingen kunnen gebeuren. Het is wel heel jammer want als je tegen een goed verdedigende ploeg als Wales op achterstand komt, wordt het moeilijk. Dat wisten we op voorhand."

  "Voor mij was het een lange avond. Ik heb één moeilijke save moeten uitvoeren. Voor een doelman is het wel frustrerend als je ziet dat je ploeg geen openingen vindt. We creëerden veel te weinig kansen en misten dash tegen een ploeg die wel enorm gemotiveerd is. Nu wachten er twee moeilijke matchen in september."

  Nainggolan: "Door mijn fout verliezen we deze partij"

  Pechvogel van de dag Radja Nainggolan was uiteraard niet tevreden na het laatste fluitsignaal. "Een match op deze manier verliezen, doet heel veel pijn. We waren heel goed begonnen, maar door een fout van mij valt die tegengoal en verliezen we."

  "Ik heb die bal slecht ingeschat. Ik dacht dat de Welshe aanvallers ergens anders stonden. Daarna heb ik er niet meer aan gedacht en ben ik blijven voetballen. We hebben goed verdedigd en zijn blijven proberen. We hadden nog kansen, maar als je die niet benut, wordt het heel moeilijk. Dat is voetbal."

  "Dit is een goeie les voor ons. We moeten hard blijven werken om elke match te winnen. Onze ploeg is sterk en dat weten we. Nu moeten we rustig blijven en vanaf september weer elke match winnen."

  Vertonghen: "Dit verlies komt wel even hard aan"

  Vertonghen bleef realistisch na de partij. "Dit is jammer, maar op zich is er nog niets verloren. Wij waren de betere ploeg. Zij hebben goed verdedigd en dan gewacht op een foutje van ons."

  "Vandaag maakte Nainggolan die fout, maar daarna heeft hij zich weer helemaal in de match geknokt. We hebben al lang niet meer verloren en dit komt dus wel even hard aan. We hadden veel vertrouwen en dit is toch een tikje."

  "Een zege was natuurlijk leuker geweest, maar we moeten onszelf weer oppikken. We blijven vol zelfvertrouwen en moeten nu zeker winnen tegen Bosnië-Herzegovina en Cyprus."