• home
 • video
 • pas verschenen

  Kenny Belaey verovert zitje in atletencommissie UCI

  Belaey zetelt tot 2017 in de atletencommissie.

  Trialbiker Kenny Belaey zetelt in de nieuwe atletencommissie van de internationale wielerunie UCI. Hij zal er zijn discipline vertegenwoordigen tot 2017.

  De atletencommissie bestaat uit dertien leden die, in tegenstelling tot de leden van vorige commissies, door de renners zelf gekozen werden. De commissie is samengesteld uit zes vrouwen en zeven mannen uit alle disciplines: mountainbike, BMX, veldrijden, weg- en baanwielrennen, paracycling, indoorwielrennen en trial.

  Op hun eerste samenkomst verkiezen ze een voorzitter. Belaey en zijn collega's krijgen een mandaat tot 2017. Brian Cookson, de voorzitter van de UCI reageert tevreden. "De atleten vormen het hart van onze sport. Het was nodig dat ze de plaats kregen die ze verdienden."