• home
 • video
 • pas verschenen

  Golden State hangt de bordjes gelijk in de NBA-finale

  Andre Iguodala was de grote man bij de bezoekers.

  De Golden State Warriors hebben de vierde wedstrijd in de NBA-finale tegen de Cleveland Cavaliers winnend afgesloten. In Cleveland wonnen MVP Stephen Curry en co. met 103-82 waardoor het nu 2-2 staat. LeBron James, de grote man in de vorige twee wedstrijden, kwam hard ten val en had een offday. "Vooral onze invallers maakten het verschil", klinkt het bij de Warriors.

  Golden State-coach Steve Kerr verraste bij het begin van de wedstrijd door veteraan Andre Iguodala in de basisploeg te droppen ten koste van center Andrew Bogut.

  Een beslissing die goed uitpakte voor Golden State in het begin van de wedstrijd. Iguodala scoorde negen punten in het eerste kwart en had daarmee een groot aandeel in de 31-24-voorsprong na de eerste twaalf minuten.

  Ook in het tweede kwart waren de Warriors duidelijk baas. Zonder echt het gaspedaal in te duwen, liepen de bezoekers uit tot 54-42 aan de rust.

  Vooral het aantal driepunters maakte een groot verschil. Cleveland probeerde wel, maar slechts twee van de dertien pogingen verdwenen in de "bucket".

  Het was ook even schrikken toen superster LeBron James (foto) bleef liggen met een hoofdwonde na een botsing met een camera. De sterke man van de Cavaliers kon na enig oplapwerk wel verder (zie foto's).

  Na de koffie veranderde er weinig aan het spelbeeld. De Warriors bleven baas en controleerden de wedstrijd gemakkelijk uit. LeBron James kon geen enkel punt maken in het vierde kwart en eindige met "slechts" 20 punten.

  De volgende wedstrijd staat zondag op het programma in Oakland, de thuisbasis van de Golden State Warriors. Wie het eerst vier keer wint, kroont zich tot de nieuwe NBA-kampioen.

  Andre Iguodala: "Andere basisploeg pakte goed uit voor ons"

  Andre Iguodala was de grote man bij de bezoekers. "We wilden het in deze wedstrijd anders aanpakken en met een snellere basisploeg aan de partij beginnen. Dat pakte goed uit voor ons en het liep beter dan de voorbije wedstrijden."

  "Ook over mijn eigen wedstrijd ben ik heel tevreden. Ik vocht enkele hevige duels uit met LeBron James, niet voor niets de beste speler ter wereld, en trok toch een aantal keer aan het langste einde. We speelden goed en de invallers maakten het verschil. Wij kunnen meer wisselen dan Cleveland en dat moeten we ook de komende wedstrijden proberen uitbuiten."

  Golden State - Cleveland 103-82

  Quarters: 31-24, 23-18, 22-28, 27-12
  Topschutters Golden State: Stephen Curry en Andre Iguodala, 22 punten
  Topschutter Cleveland: Timofey Mozgov, 28 punten

  Bekijk hieronder een verslag van de wedstrijd:

  Nog enkele foto's van de wedstrijd:

  Foto's van de valpartij van LeBron James:

  Reacties op de persconferentie:

  Stand in de NBA-finale Golden State-Cleveland 4-2
  Golden StateCleveland108-100 (n.v.)
  Golden StateCleveland93-95 (n.v.)
  ClevelandGolden State96-91
  ClevelandGolden State82-103
  Golden StateCleveland104-91
  ClevelandGolden State105-97