• home
 • video
 • pas verschenen

  Bolt: "Bang van Gatlin? Daarmee moet ik lachen"

  Usain Bolt: "Ik ben nog nooit een atleet uit de weg gegaan."

  Usain Bolt heeft laten weten dat hij nog niet klaar is voor een rechtstreeks duel met Justin Gatlin. De Jamaicaanse sprinter kijkt er wel naar uit om Gatlin het zwijgen op te leggen op het WK atletiek in augustus. "Het WK in Peking wordt het ultieme duel", zegt Bolt.

  Terwijl Usain Bolt stap voor stap opbouwt naar het WK atletiek in Peking, verpulverde Gatlin onlangs in Doha zijn persoonlijk record op de 100 meter. "Hij heeft bewezen dat hij in vorm is en hij loopt snelle tijden", geeft Bolt toe.

  "Maar hij heeft ook heel wat van zich laten horen. Ik kijk uit naar Peking. Het is altijd leuk om het duel aan te gaan op de piste met atleten die vooraf veel praten. Dan krijg je de rekening extra gepresenteerd als je verliest."

  Bolt past voorlopig voor een duel met Gatlin (foto). "Of ik bang ben? Daarmee moet ik lachen. Ik ben nog nooit een atleet uit de weg gegaan. Ik heb tot nu toe altijd bewezen dat ik de beste ben op de grote momenten."

  "Maar op dit moment ben ik nog niet in topvorm en ik heb nog tijd nodig om die te vinden", legt Bolt uit. "Dan heeft het voor mij weinig zin om het duel aan te gaan. In Peking zal ik klaar zijn en dat wordt het ultieme duel."