• home
 • video
 • pas verschenen

  Benoot: "Dit maakt van mij nog geen ronderenner"

  "Ik wist dat dit regenweer me zou liggen."

  Tiesj Benoot was vandaag de beste Belg in de Dauphiné. De Lotto-Soudal-renner finishte als achtste in de uitgeregende zesde rit. "Dit was de hardste dag uit mijn carrière. Ik kon vandaag goed mee in het middengebergte, maar dat maakt van mij nog geen ronderenner."

  De prestatie van Tiesj Benoot in de Dauphiné ging vandaag niet onopgemerkt voorbij. Na een lastige rit ontsnapte de Belg in het slot nog uit het groepje met Froome en Van Garderen. "Dit was zonder twijfel de hardste dag uit mijn carrière", zei de renner achteraf.

  "Ik maakte deel uit van de groep van 50 renners achter de vijf leiders. Door het tempo van Team Sky versnipperde die, maar ik kon aanklampen. In de slotfase reageerde ik dan op een aanval van Daniel Martin en John Gadret. Ik speel geen rol in het klassement, dus het peloton laat mij gemakkelijker rijden dan een favoriet."

  "Ik had deze rit aangekruist. Eventueel om mee te gaan in een ontsnapping of om te zien hoe ver ik zou komen. En dat bleek behoorlijk ver. Gisteren heb ik bewust niet aangedrongen, ook omdat ik wist dat het regenweer mij beter zou liggen. "

  "Het klopt dat ik vandaag goed mijn streng kon trekken in een rit door het stevige middengebergte, maar daarom ben ik nog geen ronderenner", lachte Benoot.