• home
 • video
 • pas verschenen

  Bale: "We hebben hard gewerkt en het vertrouwen is groot"

  Voor Bale is het de 50e wedstrijd in het shirt van Wales.

  Gareth Bale speelt vanavond tegen België zijn vijftigste wedstrijd in het shirt van Wales. De Real Madrid-speler beseft dat het geen gemakkelijke avond wordt tegen de Rode Duivels. "Ze hebben een geweldig team, maar we geloven in onze kansen."

  Zelf wil de 25-jarige aanvaller er niet te veel bij stilstaan dat het al zijn vijftigste cap is voor Wales.

  "Het is een leuk detail, maar het maakt niet heel veel uit. Zodra de wedstrijd aan de gang is, verdwijnt het in het achterhoofd. Ik ben enkel bezig met de wedstrijd tegen de Belgen. We willen het goed doen en zullen alles geven."

  "We hebben veel tijd met de voltallige selectie kunnen doorbrengen om aan automatismen te werken. Het plan is duidelijk, nu is het zaak om het goed uit te voeren."

  Wales maakte een goede indruk in de vorige wedstrijd tegen Israël. Bale zelf vond twee keer de weg naar het doel.  "Het vertrouwen is groot en we hebben hard gewerkt. Door de jaren heen hebben we ups en downs gehad, maar nu staan we er."

  "Tegen België wordt het allesbehalve een gemakkelijke wedstrijd. Ze staan niet voor niets tweede op de FIFA-ranking. De Belgen hebben een geweldig team, maar ook wij hebben heel wat kwaliteit. Het wordt een heel moeilijke wedstrijd, maar we geloven in onze kansen."

  Bekijk hieronder het interview met Gareth Bale: