• home
 • video
 • pas verschenen

  "De relatie tussen de Duivels en Wilmots is niet veranderd"

  De kogel lijkt door de kerk: het geflirt tussen Marc Wilmots en Schalke 04 is ten einde. Sporza-journalist Peter Vandenbempt geeft vanuit Wales meer toelichting bij de soap rond de bondscoach. "Dit verhaal heeft de voorbereiding op Wales helemaal niet verstoord."

  Of dit nieuws verrassend is? Ik weet het niet echt. Twee weken geleden begon de bal te rollen op de eerste stagedag in Knokke.

  Wilmots bevestigde er de interesse van Schalke, maar zei dat hij enkele weken niet zou praten en dat hij Schalke had laten weten dat hij pas na Wales zou onderhandelen.

  Met alles wat hij toen zei en de poorten die hij openliet, had ik de indruk dat hij helemaal klaar was om te vertrekken bij de Duivels. Ik denk ook dat als de onderhandelingen de goeie kant zouden zijn uitgegaan, dat hij zou zijn gegaan.

  Maar de voorbije weken is er zoveel gespeculeerd en gegist dat we intussen zelf niet wisten welke kant het zou uitgaan.

  Ik zou niet zeggen dat het een verrassing is dat Wilmots blijft, maar als hij weggegaan zou zijn, dan zou het ook geen verrassing geweest zijn.

  "Dit verhaal heeft de voorbereiding niet verstoord"

  Ik denk niet dat de positie van Wilmots ten opzichte van zijn spelersgroep nu veranderd is. Ik heb de voorbereiding gevolgd en ben mee op stage naar Bordeaux geweest. Bij de spelers was het geen thema.

  Als Wilmots blijft, is het oké. Als hij weg is, komt er een andere coach. Zo gaat dat in het voetbal. Spelers hebben zeer veel begrip voor trainers en andere spelers die wegens een betere aanbieding een nieuwe uitdaging aangaan.

  Dat heeft de voorbereiding dus helemaal niet verstoord. Er is niets veranderd in de relatie tussen Wilmots en de Duivels. Bij sommigen is die goed, bij anderen minder.

  Wat wel is: Wilmots gaat altijd uit van het "Tous ensemble"-verhaal, wij allemaal voor het volk en het vaderland. Maar nu is het toch duidelijk dat hij voor een flink verbeterd contract zinnens was om naar Schalke te gaan, weliswaar de club van zijn hart. Maar ik zou dat verhaal in de toekomst toch iets minder luid verkondigen.

  "De opluchting bij de KBVB zal groot zijn"

  Ik denk wel dat de opluchting bij de Voetbalbond groot is. Gisterenavond hebben we samengezeten met enkele mensen van de bond op het traditionele persdiner en ik had niet de indruk dat ze wisten van welk hout pijlen te maken als Wilmots zou weggaan. Bij de vraag naar namen van andere kandidaten kwamen ze ook niet echt ver.

  En de KBVB zit ook in een overgangsfase, want over twee weken zijn er voorzittersverkiezingen. Het was een zeer ongelukkig moment om nu ook nog eens op zoek te gaan naar een nieuwe bondscoach.

  Er was een klein comité aangesteld, maar met hun zorgen en bekommernissen over de structuur en de bezuinigingen, hadden ze al meer dan genoeg aan hun hoofd.

  Peter Vandenbempt