• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Kerckhoven wordt verantwoordelijk voor Lierse-scouting

  Zerdouk, Van Meir, Van Kerckhoven: de staf van Lierse.

  Naast Eric Van Meir heeft Lierse nog een ex-speler aan zijn technische staf toegevoegd. Nico Van Kerckhoven zal de rol als hoofd van de Lierse-scouting voor zijn rekening nemen. Hij tekende voor één jaar.

  Nico Van Kerckhoven (44) voetbalde tussen 1990 en 1998 voor Lierse en mag dus een clubicoon genoemd worden. De voormalige linksachter zal in de nieuwe technische staf aan het roer staan van de scouting.

  "Mijn takenpakket omvat voornamelijk de scouting", legt Van Kerckhoven uit. "Maar ik zal de nieuwe coach en zijn assistent ook ondersteunen om Lierse een nieuw elan te geven."

  Zoals bekend zal Lierse het seizoen aanvatten met Younes Zerdouk als T1 en Eric Van Meir als T2. "Als trainer sta ik voor eerlijkheid, discipline, hard werken en respect", zegt Zerdouk. "Mijn spelers moeten honger hebben."

  "Ik werk al sinds 2008 voor Lierse", vertelt Zerdouk, die afgelopen seizoen de beloften van Lierse naar de titel loodste. "Mijn truitje is geel en zwart, net als mijn hart. We beginnen zeer gedreven aan dit project."

  Assistent Eric Van Meir begint aan zijn derde periode in Lier. "Ik ben eigenlijk nooit weggeweest", zegt Van Meir. "De laatste keer dat ik hier was, is het raar verlopen. Maar dat is het verleden."

  "Ik ben blij om terug te zijn. Dit voelt als thuiskomen, weliswaar door een middelgrote poort."

  Bekijk de persconferentie van Lierse