• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Houdt is de vervanger van Cossey bij Lokeren

  Patrick Van Houdt gaat aan de slag bij Lokeren.

  Lokeren heeft een nieuwe naam aan zijn technische staf toegevoegd. Patrick Van Houdt wordt de assistent van trainer Bob Peeters. Hij is de vervanger van Rudi Cossey, die naar AA Gent trekt.

  Lokeren had met Bob Peeters al een vervanger aangesteld voor Peter Maes, maar moest door het vertrek van Rudi Cossey ook op zoek naar een nieuwe assistent-coach.

  Peeters zal vanaf dit seizoen kunnen samenwerken met Patrick Van Houdt (48), die Peeters goed kent van bij zijn periode in Charlton. Ook bij de Engelse club vormden Peeters en Van Houdt het trainersduo.

  "Ik kijk echt uit naar deze opdracht", zegt Van Houdt, die voor zijn passage bij Charlton vijf jaar assistent-coach bij KV Mechelen was.

  "Voor Lokeren wordt het sowieso een belangrijk jaar met een nieuwe staf en nieuwe spelers. Voor sommigen is dat misschien wat beangstigend, maar ik geloof vooral in de kansen die zo'n stap biedt."

  "Dat ik al een tijdje met Bob heb gewerkt, heeft alleen maar voordelen. We kennen elkaar en weten wat we willen. Lokeren is een club die het verdient om mee te draaien aan de top. Daar wil ik mijn steentje toe bijdragen."

  Cossey wordt de assistent van Vanhaezebrouck

  Lokeren heeft dus niet lang gezocht naar een vervanger voor Rudi Cossey, al is het vertrek van Cossey wel opmerkelijk. Hij was er liefst 17 seizoenen T2 en had vorige week laten weten dat hij bij Lokeren zou blijven.

  Cossey wou Peter Maes niet vergezellen naar Racing Genk, maar toen de Limburgse club Peter Balette wegplukte bij AA Gent, kreeg de landskampioen Cossey in het vizier. Het is nog niet duidelijk hoeveel seizoenen Cossey de rechterhand van Hein Vanhaezebrouck zal worden.