• home
 • video
 • pas verschenen

  Van de Voorde tekent bij topclub Trentino: "Niet getwijfeld"

  Simon Van de Voorde: "Hopelijk tegen Belgische club in CL."

  Simon Van de Voorde heeft een transfer versierd naar de Italiaanse topclub Trentino. De middenman van de Red Dragons heeft een contract voor twee seizoenen getekend. "Zowel sportief als financieel zet ik een stap vooruit", zegt de 25-jarige volleyballer.

  Simon Van de Voorde verliet in 2013 Maaseik voor de Poolse club Jastrzebski en verdedigde afgelopen seizoen de kleuren van Latina. Met die club bereikte hij in de Italiaase competitie de halve finales van de play-offs.

  "Ik ben héél blij", reageert Van de Voorde bij Marc Willems. Hij revelideert nu van een enkelblessure. "Er was interesse van verschillende ploegen maar na mijn blessure is dat wat stil gevallen."

  "De meeste ploegen zeiden dat er terug contact zou worden opgenomen na mijn revalidatie. Toen kwam Trentino op de proppen en is het allemaal heel snel gegaan."

  "Ik heb zelfs geen testen moeten afleggen. Nu ik een ploeg heb voor volgend seizoen kan ik zorgeloos verder werken aan mijn revalidatie met het oog op het EK."

  Trentino werd afgelopen seizoen voor de vierde keer Italiaans kampioen. Op het palmares van de Italiaanse club staan ook drie overwinningen in de Champions League: in 2009, 2010 en 2011.

  "Zowel sportief als financieel zet ik een stap vooruit"

  Van de Voorde heeft een sterk seizoen achter de rug bij Latina. Hij werd op basis van de statistieken uitgeroepen tot beste middenman van de Serie A. "Door mijn superseizoen heb ik mij zeker meer in the picture gespeeld."

  "Als met Trentino de beste ploeg van Italië komt aankloppen, dan moet je niet twijfelen. Zowel sportief als financiëel zet ik een stap vooruit." Van de Voorde speelt volgend seizoen Champions League. "Hopelijk tegen een Belgische club, dat zou leuk zijn."

  "Bij Trentino heb ik toch meer zekerheid dat ik correct betaald word, want bij Latina hebben de spelers – ook ik – slechts 5 van de 10 maanden loon ontvangen. Er is ons beloofd dat de rest nog wel volgt, maar zeker ben je daar niet van."

  "Het gaat elke week beter"

  Voorlopig komt Van de Voorde nog niet aan volleyballen toe. Hij moest afzeggen voor de World League-campagne van de Red Dragons en mikt nu op het EK in oktober.

  "Het gaat elke week beter, de revalidatie evolueert dus heel positief, maar ik moet het nog rustig aan doen: pezen opbouwen, spieren versterken, de zwelling nog doen afnemen."

  "Maar het is mijn doel om in augustus weer met de volleybaltraining te starten. Dat geeft me nog voldoende tijd om er weer te staan tegen het EK in oktober." De Red Dragons zijn op het EK ingedeeld in een groep met Polen, Wit-Rusland en Slovenië.