• home
 • video
 • pas verschenen

  Team Wout van Aert krijgt met Crelan nieuwe sponsor

  Vastgoedservice en Crelan slaan vanaf 1 januari de handen in mekaar.

  Opvallende wending in het veldrijden: Crelan, tot nu toe de sponsor van Sven Nys, vormt vanaf 1 januari 2016 een team met Vastgoedservice, de broodheer van Wout van Aert. "Dit is een goeie zaak voor de toekomst van het veldrijden", zegt Luc Versele, de CEO van sponsor Crelan. Voor alle duidelijkheid: het project rond Nys blijft ook bestaan tot februari 2016. Van een fusie is er dus geen sprake.

  De bank Crelan zit al sinds 2000 in het wielrennen en CEO Luc Versele richtte zich sinds 2008 op het veldrijden, waar hij de persoonlijke sponsor van Sven Nys werd.

  Maar Sven Nys snijdt dit najaar zijn laatste seizoen als veldrijder aan en dus was ook de toekomst van sponsor Crelan onduidelijk. Luc Versele heeft vandaag een antwoord gegeven: Crelan zal vanaf 1 januari 2016 Golden Palace, de cosponsor van Vastgoedservice, vervangen. De nieuwe ploeg heet Crelan-Vastgoedservice.

  "De eerste contacten dateren van eind vorig jaar", legt Versele uit. "Vastgoedservice heeft voor een heel frisse wind in het veldrijden gezorgd en dat sprak ons aan. Met Wout van Aert heeft Vastgoedservice ook de gedoodverfde opvolger van Sven Nys."

  Vanaf 1 januari volgend jaar gaat Crelan dus in zee met de ploeg van Wout van Aert, maar het toptalent zal nooit een ploegmaat worden van Sven Nys.

  Voor Nys zal er in de laatste maanden van zijn carrière dus niets veranderen: hij blijft tot februari 2016 gewoon lid van Crelan-AA Drink. De KBWB zag er geen graten in dat de twee projecten tijdens de laatste maanden van Nys' carrière naast mekaar zullen bestaan.

  "Ik heb dit besproken met Sven en hij is bijzonder blij dat we nog vier jaar in het veldrijden blijven", zegt Versele. Sven Nys reageerde zelf kort vanuit Bakoe: "Ik ben tevreden dat het veldrijden zo'n partner niet verliest."

  Simons: "Duurzaam akkoord, zoals onze filosofie"

  Club Brugge-aanvoerder Timmy Simons, een van de sterke mannen bij Vastgoedservice, is in zijn nopjes met het nieuws. "We zijn trots op wat we als nieuweling verwezenlijkt hebben, maar we hangen af van sterke partners."

  "Met Crelan hebben we een samenwerking van vier jaar, zeer duurzaam dus. Dat strookt met onze filosofie. We bedanken hen voor het vertrouwen en hopen dat we een schitterend verhaal kunnen blijven schrijven."