• home
 • video
 • pas verschenen

  Joop Zoetemelk zet "echte wollen gele trui" op zoekertjessite

  Joop Zoetemelk verkoopt op marktplaats.nl.

  Joop Zoetemelk, de Tour-winnaar van 1980, heeft "te weinig kastruimte" en verkoopt een van zijn gele truien aan de hoogste bieder op marktplaats.nl. Of is het toch een promotiestunt voor de Tour-start?

  Op de drukbezochte Nederlandse zoekertjessite marktplaats.nl verscheen gisteren een opvallende advertentie.

  Te koop: "Echte wollen Gele Trui uit de Tour de France met handige achterzakjes. Wegens tekort aan kastruimte hier in Frankrijk. Altijd zuinig op geweest, verkeert in goede staat."

  Dat is de letterlijke beschrijving waarmee Joop Zoetemelk, de Tour-winnaar van 1980, zijn waren aanprijst. Zoetemelk zet er ook nog een Frans telefoonnummer bij.

  Als Belgen verbaast het ons niets dat een Nederlander munt wil slaan uit zijn "pronkstukken", maar bij onze noorderburen werden de wenkbrauwen toch gefronst.

  De NOS contacteerde Zoetemelk. "Ik kreeg gewoon plots het idee om te verkopen en deed het gewoon. Ik krijg heel veel telefoontjes en aanbiedingen. Het is geen trui uit 1980, daar had ik er nog maar een van."

  "Ik wacht nog af voor hoeveel ik de trui wegdoe. Het is de bedoeling dat het geld naar een goed doel gaat. En ja, het kan wel dat je er nog meer over hoort rond de Tour-start in Utrecht."

  Klik hier voor de link naar de advertentie.