• home
 • video
 • pas verschenen

  Eden Hazard: "Volgend seizoen wil ik 25 doelpunten maken"

  "Ik moet Charly Musonda helpen."

  Na zijn boerenseizoen legt Eden Hazard de lat voor de campagne 2015-2016 nog een paar centimeter hoger, zoals het een echte sportman betaamt. Op de website van Chelsea bepaalt hij nieuwe doelen. "Ik wil meer scoren. En zelfs al ben ik zelf nog jong, ik wil ook de jongeren nog meer helpen."

  Hazard scoorde afgelopen seizoen 19 keer in het shirt van Chelsea. "Twee seizoenen geleden waren dat nog maar 16 goals. 19 is dus goed, zeker omdat ik geen pure spits ben en vanaf de flank opereer", zegt Hazard.

  "Maar de supporters willen dat ik meer scoor. Ik werk er hard aan op training, maar het komt allemaal niet uit de lucht vallen. Toch wil ik volgend seizoen 25 keer scoren. Dat zou mooi zijn."

  "Daarnaast wil ik de jongeren met raad en daad bijstaan. Ook al ben ik zelf nog maar 24, ik wil er staan als ze advies nodig hebben. Als jonge kerel is het wat beangstigend om met al die grote namen in de ploeg terecht te komen. Dat had ik ook toen ik kwam piepen, maar de waarheid ligt op het veld: als je daar presteert, pas je je vanzelf in."

  Charly Musonda is zo'n aanstormend talent en mocht na het seizoen mee op promotrip naar Thailand en Australië. Hazard: "Hij is een landgenoot van me, ik moet hem wel helpen. Als kind zag ik zijn vader op televisie voor Anderlecht spelen. Ik breng veel tijd door met Charly. Hij komt naar mij thuis of ik ga naar hem."

  "Charly is een goeie speler. Aan de kleine kant, maar iemand met veel kwaliteiten. In de drie kwartier die hij in Thailand kreeg en de minuten in Sydney kon je zien wat hij in zijn mars heeft."

  "Een maand het voetbal vergeten"

  Chelsea veroverde de titel en de League Cup. Voor minder doet Hazard het volgend seizoen niet. "Die twee trofeeën moeten we opnieuw pakken en hopelijk voegen we er nog eentje aan toe. Alles winnen zou mooi zijn."

  "De enige smet op afgelopen seizoen was de Champions League-match tegen PSG. Met 11 tegen 10 mag je nooit verliezen. En ook al was het 2-2, het was gewoon niet goed genoeg. Dus wil ik volgend seizoen ook verder geraken in de Champions League."

  Na Wales-België mag Hazard op vakantie. "Tijd voor mijn familie en tijd om het voetbal eventjes te vergeten. Een maand is genoeg om af te kicken. Ik kijk ernaar uit om samen te zijn met vrouw en kinderen."