• home
 • video
 • pas verschenen

  Dockx na operatie: "In het najaar nog iets van mijn seizoen maken"

  De Dauphiné van Dockx zat er al na enkele kilometers op.

  Gert Dockx is met succes geopereerd nadat hij in de openingsrit in de Dauphiné zijn elleboog en sleutelbeen brak. "Mentaal is het zwaar, maar in het verleden heb ik ook steeds kunnen terugknokken", reageert de pechvogel van Lotto-Soudal.

  Gert Dockx werd gisteren met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen en staat voor een revalidatie van zes tot acht weken. Dat meldt zijn ploeg Lotto-Soudal. Zijn elleboog zit in een open gips. "Ik moet die af en toe wat bewegen", legt Dockx uit. "Maar dat is niet eenvoudig door die sleutelbeenbreuk."

  "Ik keek uit naar de Dauphiné en het BK. De Dauphiné was echter meteen over voor mij. Na anderhalve kilometer ging een renner naast mij op de trappers staan, maar zijn ketting schoot los, hij viel en sleurde mijn fiets mee." Dockx tuimelde over zijn stuur en had snel door hoe laat het was. "Ik voelde de pijn aan mijn sleutelbeen en elleboog."

  Het is niet de eerste keer dat de 26-jarige Belg in de lappenmand ligt. "Ik heb nog veel pijn, meer dan bij mijn sleutelbeenbreuk vorig jaar. Ik zal dag per dag moeten kijken hoe het evolueert. Ik moet wachten tot ik mijn elleboog weer kan strekken om opnieuw te fietsen."

  "Dit is het derde jaar op rij dat ik iets breek. Mentaal is dit zwaar, maar ik heb in het verleden ook steeds kunnen terugknokken. Hopelijk kan ik in het najaar nog iets van mijn seizoen maken," besluit Dockx.