• home
 • video
 • pas verschenen

  De Bruyne speelt mee tegen Wales, Chadli vervangt Fellaini

  Kevin De Bruyne gisteren op training.

  Marc Wilmots heeft één dag voor de interland in Wales gezegd dat Kevin De Bruyne weer in de basisploeg komt. De herstelde De Bruyne zal op de rechterflank spelen. Nacer Chadli vervangt de geblesseerde Marouane Fellaini.

  De Rode Duivels trainen om 19u een laatste keer in Cardiff, maar dat weerhield bondscoach Wilmots er niet van om voor de oefensessie al te openbaren dat er in vergelijking met het oefenduel in Frankrijk twee andere spelers in de basis komen.

  "Jammer dat we Marouane met een blessure verloren hebben, want hij was echt in vorm. We hadden onze driehoek op het middenveld gevonden, maar we hebben een oplossing gevonden: Nacer Chadli zal hem vervangen."

  "Ik heb op die positie techniek, gestalte, loopvermogen en actie achter Benteke nodig. Maar ook iemand die zijn defensieve werk kan doen. Chadli heeft daar het perfecte profiel voor, simpel. Hij heeft dat thuis tegen Schotland en in Servië perfect gedaan."

  Ook Kevin De Bruyne, hersteld van een open wonde aan zijn enkel, zal er vrijdagavond bij zijn. Op rechts, waar tegen Frankrijk nog Dries Mertens stond. De Bruyne staat dus niet centraal. 

  Wilmots: "Met zijn snelheid, diepgang en vrijheid kan Kevin op de flank voor de Rode Duivels meer betekenen dan in het centrum." 

  "We zullen minstens vijf of zes kansen krijgen"

  De groep is trouwens klaar om de strijd aan te gaan. "Fysiek zijn we fris en mentaal zijn we klaar", zegt de bondscoach. "We moeten slim spelen tegen die jongens van Wales die veel snelheid hebben. Makkelijk zal het zeker niet worden."

  "Ik heb twee dvd's van hen gezien. Tegen Israël speelden ze in een laag blok, met vijf verdedigers, twee nummers 6 en drie man alleen voorin. Maar ze hebben ook al met Gareth Bale alleen in de spits gespeeld."

  "We zullen wel zien hoe zij gaan spelen, voor ons verandert er niets. We moeten wel absoluut het centrum dichtzetten. Verder hebben wij een ploeg om het spel te maken, balbezit te hebben en ruimte en kansen te creëren. Ik verwacht dat we morgen minstens vijf of zes kansen zullen krijgen."

  De jongens van Wales zijn ultra-gemotiveerd om de Rode Duivels een flinke poets te bakken, wellicht terend op een sterke organisatie. Wilmots: "Het is altijd makkelijker om tegen een ploeg te spelen die het spelletje meespeelt. Spanje en Frankrijk voetballen vooruit en dan krijgen we veel ruimte, waardoor we gevaarlijk kunnen zijn."

  "Maar er zullen steeds meer ploegen zijn die tegen ons een blok zullen vormen en wachten op een foutje. Daarom moeten we heel geconcentreerd spelen. Maar goed, we gaan hoe dan ook voor de overwinning."