• home
 • video
 • pas verschenen

  Dani Alves in laatste instantie opgeroepen voor Copa America

  Dani Alves moet nog even wachten met zijn vakantie.

  De Braziliaanse bondscoach Carlos Dunga heeft op het laatste moment nog een wijziging moeten doorvoeren in zijn selectie voor de Copa America. Rechtsback Danilo van FC Porto wordt vanwege een enkelblessure vervangen door Barcelona-speler Dani Alves.

  De 23-jarige Danilo (foto), die voor volgend seizoen getekend heeft bij Real Madrid, heeft te veel last van zijn rechterenkel. Danilo zet zijn revalidatie voort in de Spaanse hoofdstad.

  Voor de 32-jarige Dani Alves is het pas zijn eerste selectie sinds het WK in eigen land, dat zo teleurstellend afliep voor de Seleçao.

  Alves won vorige week met FC Barcelona nog zijn derde Champions League en maakte nadien bekend zijn contract bij de Catalanen toch te verlengen. Daar was lange tijd onzekerheid rond. Maar Alves verlengde uiteindelijk toch voor twee seizoenen, met nog een optie op een derde.

  Voor bondscoach Dunga is het uitvallen van Danilo al de vijfde afmelding. Eerder gaven ook doelman Diego Alves, verdediger Marcelo en middenvelders Luiz Gustavo en Oscar verstek voor de Copa America.

  Brazilië won gisteren zijn laatste oefenmatch met 1-0 van Honduras en speelt zondagavond zijn eerste match op de Copa America tegen Peru. De andere teams in de poule van Brazilië zijn Colombia en Venezuela.

  Tweet van de organisatie: