• home
 • video
 • pas verschenen

  Coach Vitor Pereira ruilt Olympiakos voor Fenerbahçe

  Vitor Pereira moet Fenerbahçe opnieuw naar de titel leiden.

  De Portugese trainer Vitor Pereira heeft de Griekse landskampioen Olympiakos ingeruild voor het Turkse Fenerbahçe. Pereira tekende in Turkije voor twee seizoenen.

  Vitor Pereira had met Olympiakos dit seizoen nog de dubbel gepakt in Griekenland, maar toch werd zijn contract in Piraeus in onderling overleg ontbonden.

  Het feit dat Pereira als coach van Olympiakos openlijk solliciteerde om manager te worden bij Rangers in Schotland, viel bij de eigenaar van Olympiakos niet in goede aarde.

  Maar lang heeft de Portugese coach niet zonder werk gezeten. Het werd uiteindelijk niet Rangers, maar Fenerbahçe.

  Fenerbahçe moest in Turkije de titel dit seizoen aan Galatasaray laten en dat was reden genoeg voor de Turken om niet langer verder te gaan met coach Ismaïl Kartal. Pereira moet hem nu komen vervangen.

  De 46-jarige Portugees is voorlopig bezig aan een zeer succesvolle carrière als clubcoach. Behalve bij Olympiakos won Pereira ook in eigen land met Porto al twee titels.

  Ook Besiktas heeft een nieuwe coach

  Ook die andere Turkse topclub, Besiktas, heeft een nieuwe coach aangesteld. De Turk Senol Günes volgt daar de naar West Ham United vertrokken Kroaat Slaven Bilic op. Günes tekende voor twee seizoenen met een optie op een derde.

  De 63-jarige Günes was in het verleden al succesvol bij Trabzonspor, waar hij in twee verschillende periodes twee bekers won.

  Maar Günes staat in Turkije vooral bekend van zijn periode als bondscoach van Turkije. Günes leidde de Turken in 2002 naar een historische derde plaats op het Wereldkampioenschap in Japan en Zuid-Korea en werd een jaar later op de Confederations Cup in Frankrijk opnieuw derde.

  Besiktas werd dit seizoen in de achtste finale van de Europa League nog uitgeschakeld door Club Brugge.

  Tweets: