• home
 • video
 • pas verschenen

  Carcela: "Benfica wordt de grootste uitdaging in mijn carrière"

  Carcela lijkt afscheid te nemen van Standard.

  De overgang van Mehdi Carcela naar Benfica lijkt in kannen en kruiken. De Standard-speler is vanmiddag op de luchthaven van Lissabon geland en had er een korte babbel met enkele Portugese journalisten.

  Mehdi Carcela was aan zijn tweede termijn bezig bij Standard. De Marokkaanse middenvelder ruilde de Luikse club in 2011 voor Anzji Machatsjkala, maar toen de Russische ploeg getroffen werd door geldproblemen, keerde Carcela in september 2013 terug naar Luik.

  Na een moeizaam eerste seizoen bij Standard kwam het talent van de 25-jarige verloren zoon afgelopen seizoen wel weer bovendrijven. Naarmate de competitie vorderde, begon Carcela meer en meer zijn stempel op het spel te drukken.

  Dat hebben de scouts van Benfica opgemerkt, want Carcela staat op het punt om een contract te ondertekenen bij de Portugese topclub.

  Carcela is vanmiddag in Lissabon aangekomen en werd er opgewacht door enkele Portugese journalisten. "Ik ben zeer gelukkig", zei hij aan A Bola. "Ik ken Benfica en heb ook al veel gehoord over coach Rui Vitoria."

  "Benfica wordt de grootste uitdaging in mijn carrière", zegt Carcela, die volgens de Portugese media Standard drie à vier miljoen euro zal opleveren. Bij Benfica zal Carcela in de voetsporen treden van Axel Witsel. De Rode Duivel ruilde in 2011 Standard voor Benfica.