• home
 • video
 • pas verschenen

  Brazilië trekt met 10 zeges op zak naar Copa America

  Firmino maakt op het halfuur de enige goal tegen Honduras.

  Brazilië heeft zijn laatste oefenduel voor de Copa America gewonnen, met 1-0 tegen Honduras in Porto Alegre. De Braziliaanse coach Dunga, die overnam na een desatreus WK-einde vorig jaar in eigen land, won nu tien keer op een rij. Brazilië opent het continentale toernooi in Chili zondag tegen Peru.

  Neymar was er voor het eerst bij in de Braziliaanse selectie, nadat hij vorige zaterdag de Champions League had gewonnen met Barcelona. De spits miste de 2-0-zege van zondag tegen Mexico.

  Neymar (foto) kwam er bij de rust in, kreeg enkele kansen, maar kwam niet tot scoren. Firmino had op het halfuur al voor de rust- en eindstand gezorgd. Bij Honduras speelde Anderlecht-middenvelder Najar 75 minuten.

  Voor spektakel zorgde de thuisploeg niet. Het controleerde de match die bij felle regen gespeeld werd zonder veel te dreigen. Enkele fans hadden het daar niet zo op begrepen en lieten hun ongenoegen blijken na het laatste fluitsignaal.

  "We hielden de voet van het gaspedaal, omdat we weten dat de Copa America voor de deur staat en dat is toch belangrijker", legde Robinho uit. "Het team is bijna klaar. We worden elke match beter en we willen het goed doen op de Copa America."

  Brazilië won vier van de laatste zes edities van het vierjaarlijkse toernooi. Uruguay is de titelverdediger, vier jaar geleden won het in Argentinië.