• home
 • video
 • pas verschenen

  8 sporters als (anti-)held uit de bioscoop

  Sommige sporters lijken wel weggelopen uit een film.

  Lance Armstrong vergeleek zichzelf met Harry Potter-schurk Voldemort. Meer hebben wij niet nodig om zelf sporters naast filmpersonages te zetten. We gingen niet op zoek naar fysieke gelijkenissen, maar naar levensverhalen en karaktereigenschappen. Weet je er zelf nog leuke, geef ze ons maar door langs Facebook of Twitter met de hashtag #sportingfilmstar.

  Lance Armstrong - Voldemort

  De gevallen Amerikaanse wielerheld Lance Armstrong zette de trein op de rails door de vergelijking met Voldemort, de schurk uit de Harry Potter-films, te maken. "Ik ben diegene waarvan iedereen doet dat hij niet bestaat. Maar dat zal niet voor altijd zo zijn", zegt de Amerikaan.

  Sepp Blatter - Don Corleone (The Godfather)

  Vito Corleone staat aan het hoofd van een machtige maffiafamilie in de Godfather-films. Hij overleefde pogingen om zijn troon om te stoten, maar moest zich finaal toch gewonnen geven. Ook voor FIFA-baas Blatter is het einde van zijn heerschappij bij een door schandalen geteisterde organisatie nabij.

  Radja Nainggolan - Maximus Decimus (Gladiator)

  De tegenslag van de niet-WK-selectie sloeg Radja Nainggolan niet uit zijn lood. In de Romeinse arena liet hij als een gladiator zien wie de baas is op het veld.

  Emile Mpenza - James Bond

  Drie termen: snelle auto's, knappe vrouwen en avonturen over de hele wereld. Mpenza 007.

  Maria Sjarapova - Elsa uit Frozen

  De ene is een ijskoningin met ogen die meer ijs spuwen dan passie. De andere is Disney-prinses Elsa uit Frozen.

  Lionel Messi - Harry Potter

  Als Lance Armstrong de slechte uit Harry Potter is, dan is Lionel Messi de grote held. Als kleine jongen aangekomen op de voetbalschool van Barcelona en uitgegroeid tot de grootste tovenaar op het veld. Enkel het brilletje ontbreekt om de vergelijking 100% te laten kloppen.

  Floyd Mayweather - Dagobert Duck

  Zwemmen in het geld: hun gemeenschappelijke hobby overstijgt al het andere.

  José Mourinho - Neo uit The Matrix

  De Chelsea-coach en Neo worden uitverkoren. Ze zijn "The One".