• home
 • video
 • pas verschenen

  Wilmots: "Tegen Wales gaat het om de knikkers"

  Marc Wilmots en de Duivels vertrekken om 18u naar Wales.

  De Rode Duivels hebben nog een laatste keer op Belgische bodem getraind voor hun vertrek naar Wales. Na de spectaculaire zege in Frankrijk is de sfeer in het Belgische kamp opperbest. "Maar die wedstrijd tegen Frankrijk is vergeten. Wales is veel belangrijker", stelt bondscoach Marc Wilmots.

  De Rode Duivels boekten zondag een prestigieuze overwinning in Parijs. Maar het ging toen uiteraard maar om een oefeninterland en vrijdagavond is de inzet in Cardiff veel groter.

  "Frankrijk is vergeten", liet bondscoach Marc Wilmots na de laatste training in België weten. "Vrijdag gaat het om de knikkers. Wales is veel belangrijker, want de punten en de kwalificatie tellen."

  Wales en België delen de leidersplaats, maar voor Wilmots lijkt een overwinning vrijdag geen absolute noodzaak. "We hebben na vrijdag nog verplaatsingen naar de op papier minder sterke tegenstanders (Cyprus en Andorra) in onze groep."

  "En er volgen ook nog thuiswedstrijden tegen Bosnië-Herzegovina en Israël. Als je je in deze groep niet kunt kwalificeren, dan verdien je het ook niet om naar het EK te gaan", is de mening van de bondscoach.

  "Bale? We zullen hem collectief opvangen"

  Maar dat Wales geen evidente klus is, werd midden november duidelijk, toen de inspiratieloze Duivels op 0-0 bleven steken tegen een stug Wales.

  "In Brussel hebben ze heel defensief en compact gespeeld, maar zullen ze dat op eigen veld ook wel doen", vraagt bondscoach Marc Wilmots zich af. "Het is moeilijk om het verschil te maken tegen een gesloten ploeg, maar Wales is bliksemsnel op de tegenaanval."

  Over Wales-vedette Gareth Bale: "We zullen hem collectief opvangen. Als Wales de bal heeft, moeten we het centrum sluiten. En Denayer is heel snel en Lombaerts is ook niet traag."