• home
 • video
 • pas verschenen

  Wellens: "Ik geloofde echt in de ritzege"

  Tim Wellens toonde zich in de finale.

  Lotto-Soudal zorgde vandaag voor vuurwerk in de Dauphiné. De Belgische formatie had met Tosh Van der Sande een gezant in de vroege vlucht en Tim Wellens kleurde de finale. "Ik voelde me goed en houd ervan om koers te maken", legt Wellens uit.

  Tosh Van der Sande begon al na drie kilometer aan een avontuur met de Nederlander Martin Keizer (LottoNL-Jumbo). "Een grotere groep had beter geweest, want nu moesten we elk de helft van het werk doen", legt de Lotto-Soudal-renner uit.

  "Misschien hebben we in het eerste deel van de etappe wat te snel gereden en hadden we ons tempo wat moeten afstemmen op dat van het peloton."

  "Toen we op 30 kilometer van de aankomst nog vijf minuten hadden, geloofde ik er even in. Maar ik zat door mijn beste krachten heen."

  "Maar ik ben blij met deze poging. Het was nog maar de eerste keer dit seizoen dat ik in de vroege vlucht zat. Morgen zal ik waarschijnlijk wel de naweeën voelen, maar ik ben tevreden met mijn niveau op dit moment."

  Wellens: "Als ploeg hebben we ons in de kijker gereden"

  Tosh Van der Sande probeerde in de finale ploegmaat Tim Wellens nog een handje te helpen. Wellens zette in de lastige slotfase een aanval op poten. "De slotfase leende er zich toe om iets te proberen", legt Wellens uit. "Gallopin, Benoot en ik zouden iets proberen."

  "Ik geloofde er echt in, want het duurde even voor de organisatie in het peloton kwam. Mocht het toen al geregend hebben, dan zou ik meer kans gehad hebben."

  "Ik voelde me goed en houd ervan om koers te maken. Dat zal een van de volgende dagen wel eens lukken. Maar als ploeg hebben we ons in de kijker gereden."