• home
 • video
 • pas verschenen

  Vlaggendrager Lionel Cox: "Er is nu meer druk"

  Lionel Cox behaalde zilver in Londen.

  Lionel Cox mag vrijdag de Belgische vlag dragen tijdens de openingsceremonie van de eerste Europese Spelen in Bakoe. In 2012 beleefde de schutter zijn gloriemoment, toen hij zilver pakte op de Olympische Spelen in Londen. "Ik ga voor een finaleplaats."

  Lionel Cox behaalde in Londen onverwacht de zilveren medaille in het liggend schieten vanaf 50 meter. Als beloning mocht hij in de Britse hoofdstad de Belgische vlag dragen tijdens de sluitingsceremonie en nu krijgt hij die eer bij de openingsceremonie in Bakoe.

  Cox is van plan om te genieten van de eerste Europese Spelen. "Ik houd van de sfeer in het atletendorp", zegt de 33-jarige schutter. "Evenementen als de Europese en de Olympische Spelen blijven een unieke belevenis."

  Voor Cox zijn de Europese Spelen ook een belangrijke sportieve afspraak. De winnaar van elk individueel nummer in het schieten kwalificeert zich voor de Spelen in Rio. "Het deelnemersveld is heel sterk, maar ik ga voluit voor een plaats in de finale en wie weet een medaille."

  "De weg naar de Olympische Spelen loopt nu anders dan die voor Londen. Er is meer druk, maar ik probeer me te concentreren op de sportieve voorbereiding. Voor Londen heb ik me ook pas geplaatst toen ik de druk op mezelf liet zakken."