• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Meir keert volgend seizoen terug bij Lierse

  Na anderhalf jaar afwezigheid keert Van Meir terug bij Lierse.

  Eric Van Meir wordt volgend seizoen opnieuw hulptrainer van Lierse. Lierse en Van Meir bereikten daarover een mondeling akkoord. Morgen wordt hij voorgesteld. Younes Zerdouk, de huidige trainer van de beloften, wordt de nieuwe hoofdcoach.

  Lierse kon zich afgelopen seizoen niet redden in eerste klasse. Het zette eerst wel Cercle opzij in PO 3, maar in de eindronde met de tweedeklassers eindigde het pas derde. Morgen organiseert Lierse een persconferentie om zijn sportieve project voor tweede klasse voor te stellen.

  Daar zullen Zerdouk en Van Meir worden voorgesteld als de nieuwe hoofdtrainer en assistent. Dat schrijft Lierse op zijn website. Van Meir is een clubicoon bij Lierse. Hij speelde zes seizoenen in Lier en was er bij toen Lierse onder trainer Eric Gerets de landstitel veroverde in 1997.

  Na zijn carrière als speler vervulde Van Meir nog verschillende functies bij de club. Hij was hulptrainer, scout, technisch directeur en hoofdcoach van Lierse. Anderhalf jaar geleden werd hij als assistent van Stanley Menzo ontslagen. Daarna was hij even hoofdcoach van derdeklasser Berchem.