• home
 • video
 • pas verschenen

  Traditieclub Bologna promoveert na 1 seizoen weer naar de Serie A

  Bologna mag het volgend seizoen opnieuw in de Serie A proberen.

  Het Italiaanse Bologna heeft zich na één seizoen Serie B voor volgend seizoen opnieuw verzekerd van een plaatsje in de Serie A. In de barrages voor promotie werd Pescara verslagen over twee matchen.

  Nadat de heenwedstrijd tussen Pescara en Bologna geen doelpunten had opgeleverd, heeft Bologna in eigen huis de promotie kunnen afdwingen.

  De wedstrijd in Bologna eindigde op 1-1 en dus zouden we denken dat Pescara na de 0-0 thuis, op basis van het uitdoelpunt promoveert naar de Serie A. Maar in Italië wordt in het geval van twee gelijke spelen gekeken naar de eindstand in de competitie. En daarin was Bologna voor Pescara geëindigd.

  Bologna keert zo na één seizoen Serie B terug naar de Serie A. Eerder promoveerden ook debutanten Carpi en Frosinone al naar de Serie A.

   

  Tweet: