• home
 • video
 • pas verschenen

  Nys mikt op de top 10 in Bakoe

  Sven Nys is aan zijn voorbereiding voor zaterdag bezig.

  Sven Nys bereidt zich in Bakoe voor op zijn wedstrijd zaterdag. Onder een loden hitte, maar op een mooi parcours wil Nys graag een top 10-plaats halen.

  De Belgisch kampioen mountainbike is alvast zeer te spreken over het parcours in Bakoe. "Het parcours is heel mooi, niet te technisch, explosief en zeer snel. Dat ligt me beter dan de heel technische omlopen."

  De enige vrees voor Nys zijn de weersomstandigheden. Momenteel is het zo'n 32 graden in de schaduw en dat is te warm voor Nys.

  Hij verloor al drie kilo tijdens een training van anderhalf uur. Maar gelukkig zijn de weersvoorspellingen voor zaterdag een pak gunstiger. Het zou namelijk frisser gaan worden.

  Nys bevestigt in Bakoe ook dat de Europese Spelen zijn laatste internationale wedstrijd in het mountainbike zal zijn. "Ik ben bijna 39 jaar, dit zal de laatste zijn. Op de Olympische Spelen in Rio in 2016 zal ik er niet meer bij zijn. Ik zal dan 40 jaar zijn. Bovendien heb ik beslist om in maart van volgend jaar, na het crossseizoen, de fiets aan de haak te hangen."

  Ploegmaat Nys gaat voor top 20

  Sven Nys heeft in Bakoe nog een landgenoot aan zijn zijde. De 22-jarige Jeff Luyten hoopt op een top 20-notering. "Een plaats in de top 20 zou mooi zijn. In ieder geval wordt het een mooie ervaring, want sportevenementen als deze zijn nieuw voor mij."

  Net als Nys is Jeff Luyten tevreden over het parcours: "Het parcours bevalt me, want het is niet té technisch."

  Bondscoach Rudy de Bie vindt het moeilijk om in te schatten waar onze landgenoten gaan eindigen. "Het is moeilijk te zeggen wat onze ambitie is. In races als deze zijn er vaak verrassingen. Maar het parcours ligt ons wel. Bovendien laten veel internationale mountainbiketoppers verstek gaan voor de Europese Spelen, aangezien die samenvallen met de Alpen Tour."
   

  Beelden van de verkenning in Bakoe: