• home
 • video
 • pas verschenen

  LeBron James stuwt Cleveland naar voorsprong in NBA-finale

  James was niet te houden.

  Cleveland is in de derde wedstrijd van de NBA-finale op een 2-1-voorsprong gekomen tegen Golden State. Met zijn 40 punten, 12 rebounds en 8 assists was LeBron James weer bijzonder goed geïnspireerd. Tot grote onvrede van de coach van Golden State: "Onze lichaamstaal in de eerste drie quarters trok op niks."

  De fans van Cleveland zagen hun team zo goed spelen dat ze op het einde van het derde kwart zorgeloos onderuit konden zakken in hun stoeltjes. Een achterstand van 20 punten (68-48) kon Golden State toch niet meer goedmaken, dachten ze.

  Maar met nog 2,5 minuut op de klok was de bonus van Cleveland gesmolten als sneeuw voor de zon en werden de zenuwen van de Cavs-aanhang nog duchtig op de proef gesteld. Golden State stond onder impuls van een herboren Stephen Curry, die slecht begonnen was, ineens nog maar op één schamel puntje.

  Uitgerekend Curry begin twee minuten voor tijd een kostbare misser met een pass achter zijn rug die niet aankwam. Twee driepunters en een vrijworp later stond het anderhalve minuut voor tijd al weer 88-80 voor de Cavaliers en dat betekende de doodsteek voor Golden State.

  Naast James speelde point guard Matthew Dellavedova een opmerkelijke rol in het succes van de Cavaliers. Met zijn agressieve dekking op Curry en zijn inbreng van 20 punten is de Australische vervanger van de geblesseerde Kyrie Irving een schot in de roos.

  "Onze lichaamstaal in de eerste drie quarters trok op niks", trok Steve Kerr, de coach van Golden State, van leer. "Ik herhaal: als het niet loopt zoals je wil, moet je er maar voor vechten."

  Dankzij hun overwinning staan de underdogs uit Cleveland nog op twee zeges van hun eerste titel. Ook de vierde wedstrijd in de finale vindt plaats in Cleveland.

  Cleveland - Golden State 96-91

  Quarters: 24-20, 20-17, 28-18, 24-36
  Topschutter Cleveland: LeBron James, 40 punten
  Topschutter Golden State: Stephen Curry 27 punten

  NBA-youtube-video's:

  Foto's:

  Stand in de NBA-finale Golden State-Cleveland 4-2
  Golden StateCleveland108-100 (n.v.)
  Golden StateCleveland93-95 (n.v.)
  ClevelandGolden State96-91
  ClevelandGolden State82-103
  Golden StateCleveland104-91
  ClevelandGolden State105-97

  Tweets:

  Korte filmpjes op Twitter: