• home
 • video
 • pas verschenen

  Houdt een verbeterd contract Benteke bij Aston Villa?

  Benteke liet tegen Frankrijk nog een grote kopkans liggen.

  Aston Villa wil Christian Benteke dolgraag aan boord houden. De club uit Birmingham wil de Rode Duivel dan ook een sterk verbeterd contract aanbieden. De bal ligt nu in het kamp van Benteke.

  Christian Benteke heeft een heel sterk seizoenseinde achter de rug en is begeerd wild geworden op de transfermarkt. Engelse topclubs als Liverpool, Chelsea en Tottenham zouden de Luikenaar graag aan hun kern toevoegen, maar voorlopig ligt de spits nog altijd tot 2017 onder contract bij Aston Villa.

  Bovendien zou de verliezend finalist van de FA Cup hem ook volgend seizoen graag willen houden. Ze willen Benteke met een verbeterd contract overtuigen toch te blijven.

  Die tactiek werkte ook bij Engels international Fabian Delph, die in januari tot medio 2019 bijtekende, ondanks de interesse van verschillende topclubs.

  De kans dat de Rode Duivel ook effectief blijft, lijkt toch klein te zijn. Zijn manager Kismet Eris verklaarde vorige week nog ongelukkig: "Christian doet alles wat legaal mogelijk is om Aston Villa te verlaten. Dat is niet omdat hij er niet gelukkig is, maar wel omdat hij bij een grotere ploeg wil spelen."

  Een struikelblok voor geïnteresseerde ploegen kan wel een clausule in het contract van Benteke zijn. Voor 44,5 miljoen euro kan hij Aston Villa verlaten, maar het is maar de vraag of geïnteresseerde ploegen dit niet veel vinden voor de Luikse spits die vorig seizoen pas zijn achillespees scheurde.

  Benteke, die dit seizoen 13 keer scoorde in de Premier League, speelde vrijdag met de Rode Duivels nog mee in Frankrijk en wordt ook vrijdag tegen Wales in de basis verwacht.