• home
 • video
 • pas verschenen

  Dowsett: "Ik wil het uurrecord zeker nog eens aanvallen"

  Dowsett wil het uurrecord nog wel eens aanvallen.

  Alex Dowsett en Rohan Dennis, de vorige houders van het werelduurrecord, hebben na de nieuwe recordtijd van Bradley Wiggins aangegeven dat een nieuwe poging mogelijk blijft. Ze maken er wel niet hun directe prioriteit van.

  Links en rechts werd al geopperd dat de nieuwe recordtijd van Bradley Wiggins andere renners wel eens zou kunnen demotiveren om een nieuwe poging te wagen.

  Maar enkele dagen na de sterke prestatie van Sir Bradley Wiggins wordt dit al tegengesproken.

  De vorige twee recordhouders, de Brit Alex Dowsett en de Australiër Rohan Dennis, hebben al te kennen gegeven dat ze een nieuwe poging op het uurrecord zeker nog zien zitten.

  Bij Cyclingnews.com zegt Dowsett (26): "Ik zou zeker nog eens opnieuw het uurrrecord willen aanvallen. Ik vond het een enorm leuke ervaring. Maar om het record van Wiggins te remonteren, zal de recordpoging uiterst nauwgezet voorbereid en uitgevoerd moeten worden."

  Toen de Brit van Team Movistar in mei het uurrecord brak, gaf hij al aan dat hij de race op een vrij conservatieve manier had ingedeeld en dat hij, ongeacht de aanval van Wiggins, graag nog wel eens een nieuwe poging zou wagen.

  De coach van de Brit gaf enkele dagen geleden nog aan twijfels te hebben over de enorm aerodynamische fiets van Wiggins en de steun van de Britse wielerbond.

  Ook Dennis wilt het nog eens proberen

  De Australiër Rohan Dennis, die gisteren de nieuwe leider werd in de Dauphiné, gaf ook aan zeker een nieuwe aanval te willen doen in de toekomst.

  "Het feit dat de barometrische druk voor Wiggins zo hoog was, speelt zeker in mijn voordeel in de toekomst. Bovendien ben ik met mijn 25 jaar nog jong. Wanneer ik 30 of 35 jaar zal zijn, zal ik nog sterker zijn", aldus de BMC-renner.

  Tweets: