• home
 • video
 • pas verschenen

  De Belgische handbalploeg zet eerste stap tegen Griekenland

  De Belgen vieren hun overwinning tegen Griekenland.

  De Belgische handbalmannen hebben hun eerste van twee EK-kwalificatiematchen tegen Griekenland tot een goed einde gebracht. In de tweede helft konden de Belgen in Hasselt een kleine achterstand uitwissen: 30-25.

  België en Griekenland gaven mekaar geen duimbreed toe in de openingsfase. Tot 7-7 hielden ze mekaar netjes in evenwicht, maar dan duwden de Red Wolves een eerste keer door.

  De Belgen hadden bij 9-7 en 14-12 telkens een kleine voorsprong, maar de Grieken lieten de Belgische handbalploeg niet los. Meer nog, kort voor de rust duwden de Grieken nog even door, goed voor een 16-17-ruststand.

  Meteen na de pauze gingen de Belgen erop en erover. De Belgen kozen nu wel voor de eenvoudige oplossing en liepen vlotjes uit tot 26-19.

  Griekenland kon nog een beetje knabbelen aan zijn achterstand, maar geraakte nooit meer echt in het spoor van de Belgen. 30-25 was de eindstand.

  Over vier dagen volgt een tweede confrontatie in Thessaloniki. De winnaar van deze prekwalificatiecampagne stoot door naar de volgende kwalificatiefase.

  Kranzen: "Mogen wat meer Nederlandse mentaliteit tonen"

  Assistent-bondscoach Michel Kranzen was tevreden na afloop van de partij. "Of die vijf doelpunten verschil voldoende zullen zijn, weet ik natuurlijk niet. Maar de druk ligt nu bij de Grieken. We beginnen ze te kennen."

  "We weten nu ook wat onze zwakke punten zijn. Als we die tegen zondag oplossen en iedereen speelt in Griekenland op niveau, dan moeten we die match kunnen winnen. Het eerste kwartier daar wordt heel moeilijk, maar puur fysiek staan we sterker."

  "In de eerste helft hadden we 10 heel moeilijke minuten en dat moeten we vermijden. Het moet constanter. De coach was niet mals tijdens de rust. Wij zijn geen kleintjes meer en dat moeten we ook tonen op het terrein. We mogen wat meer die Nederlandse mentaliteit tonen."

  Sylla: "Goed dat er wat meer aandacht komt voor het handbal"

  Yerime Sylla was een tevreden coach. "We hadden het niet makkelijk in die eerste helft. Dat mag niet meer gebeuren in Griekenland. Tijdens de rust heb ik mijn verdediging op punt moeten stellen."

  "Maar goed, we winnen hier met vijf doelpunten verschil. Als we daar met vier doelpunten verschil verliezen, zijn we gekwalificeerd. We zijn trouwens ook al een hele tijd ongeslagen in België. Dat is mooi."

  "We hebben voor spektakel gezorgd vanavond. Het is goed dat er wat meer aandacht komt voor het handbal."

  Wedstrijden in groep A van prekwalificatiecampagne
  GriekenlandCyprus27-25
  CyprusGriekenland17-23
  CyprusBELGIE17-26
  BELGIECyprus30-20
  BELGIEGriekenland30-25
  GriekenlandBELGIE29-25
  Eindstand
    MM+M-M= Ptn
  1.BELGIE4310+206
  2.Griekenland4310+76
  3.Cyprus4040-270