• home
 • video
 • pas verschenen

  Braziliaanse legende Zico kandidaat om Blatter op te volgen

  Zico stelde zich op een persconferentie officieel kandidaat.

  De Braziliaans ex-topvoetballer Zico is kandidaat om Sepp Blatter op te volgen als voorzitter van de FIFA. "Ik denk dat ik geschikt ben voor deze functie", zei de 62-jarige op een persconferentie van de Braziliaanse voetbalbond. "Maar dan moeten de regels wel veranderen."

  Zico had vorige week al laten vallen dat hij misschien geïnteresseerd was in de job, maar nu heeft hij zijn intenties kracht bijgezet.

  "Ik wil me graag kandidaat stellen voor de komende voorzittersverkiezingen. Ik denk dat ik geschikt ben voor deze functie."

  "Het is heel triest om te zien wat er nu met onze sport gebeurt. Ik zie het als mijn plicht om mijn ervaring en kennis te gebruiken om te proberen de volgende voorzitter te worden." De nieuwe verkiezingen vinden waarschijnlijk in december plaats.

  Op dit moment heb je vijf federaties nodig die je steunen om voorzitter te kunnen worden. Die heeft Zico niet. Maar hij wil die ook niet.

  "Ik kan alleen kandidaat zijn als ze de regels veranderen. Ik ben een felle tegenstander van het systeem waarbij je door minstens vijf landen moet genomineerd worden. Het is net daar waar de corruptie begint."

  Zico wordt beschouwd als één van de belangrijkste Braziliaanse spelers uit de geschiedenis. Hij speelde mee in de WK-finale in 1978, 1982 en 1986. Maar won nooit een Wereldbeker.