• home
 • video
 • pas verschenen

  Batshuayi ziet ploegmaat André Ayew naar Swansea trekken

  André Ayew tekende een contract van vier seizoenen.

  De Ghanese international André Ayew trekt na acht jaar de deur bij Olympique Marseille achter zich dicht. Hij heeft een contract voor vier seizoenen getekend bij Swansea. "Daar heerst een echte teamgeest."

  De 25-jarige Ayew ruilt na acht jaar profvoetbal zijn jeugdclub in voor een avontuur in de Premier League. Hij tekende voor vier seizoenen bij Swansea City. "Ik heb goed rondgekeken, maar ik denk dat Swansea voor mij de beste keuze is om te groeien als speler", zegt Ayew.

  "Mijn keuze was ook niet louter voetbaltechnisch. Ik heb veel goede dingen gehoord over de ploeg. De spelers hebben een echte band en er heerst een echte teamgeest." Bij Swansea zal Ayew het nummer 10 krijgen.

  Ayew was bij de ploeg van Batshuayi goed voor 52 doelpunten in 181 wedstrijden. Hij won twee ligabekers, in 2011 en 2012, en maakte in 2010 deel uit van de kampioenenploeg. Het vertrek van Ayew komt hard aan in Marseille. Ook sterkhouder André-Pierre Gignac staat dichtbij een vertrek, en zou binnenkort tekenen bij de rivalen van Olympique Lyon. Voor Michy Batshuayi zou dat alvast minder concurrentie betekenen.