• home
 • video
 • pas verschenen

  "Het is tijd voor de Red Wolves om te oogsten"

  De Red Wolves kunnen zich tot groepswinnaars kronen.

  De Belgische handballers spelen vanavond hun eerste van twee kwalificatiematchen voor het EK 2018 tegen Griekenland. Assistent-bondscoach Michel Kranzen is ambitieus. "We kunnen de Grieken aan. Het is eindelijk tijd om te oogsten."

  Het Europees kampioenschap handbal staat in 2018 op de kalender. In de prekwalificaties strijden de Red Wolves tegen Griekenland om groepswinst en een plaats in de volgende kwalificatieronde. "We zijn ambitieus", zegt Kranzen (foto). "De groep gaat volledig voor die kwalificatie."

  "We weten dat we Griekenland aankunnen. Vorig jaar speelden we al eens gelijk dus dan weet je dat je ook het potentieel hebt om te winnen. We hebben allebei gewonnen tegen Cyprus, maar Griekenland had het toch moeilijk. Zij zullen met twijfels zitten."

  "Het was voor de spelers al een lang en slopend seizoen, maar we hebben een ruime bank. We kunnen tijdens een partij veel wisselen, Griekenland doet dat niet. Daar kan dus onze sleutel tot succes liggen."

  "Onze bondscoach begrijpt de Belgische situatie"

  "In het vorige millennium hebben we ons nog wel eens geplaatst voor de play-offronde, maar niemand in de huidige groep heeft die ervaring. Onze bondscoach, Yerime Sylla, heeft die ervaring wel en dat helpt. Hij weet hoe hij een groep moet voorbereiden op zulke wedstrijden."

  "Bovendien begrijpt hij de Belgische situatie. Dat is niet altijd makkelijk voor een buitenlandse coach. Hij heeft altijd met profs gewerkt, maar in België zijn er maar heel weinig profspelers. Zes keer per week trainen combineren met een voltijdse dagtaak, dan moet je als trainer andere accenten leggen en dat begrijpt Sylla heel goed."

  "Hij werkt eigenlijk al jaren met deze groep. De ploeg is ook redelijk stabiel gebleven. Andere landen zien ook wel dat er iets beweegt in België, maar de tijd om te zaaien is voorbij, nu moeten we oogsten."

  Bekijk de partij vanaf 20 uur

  De wedstrijd tussen België en Griekenland is vanavond live te volgen bij Sporza. Je kan de partij bekijken op het kanaal van Ketnet of met de livestream op sporza.be.