• home
 • video
 • pas verschenen

  Wilmots: "Een gelijkspel in Wales is geen drama"

  Marc Wilmots geeft aanwijzingen op de training.

  Woensdag reizen de Rode Duivels af naar Wales voor hun EK-kwalificatiewedstrijd van vrijdag. Bondscoach Marc Wilmots blikte na de training vooruit op de match. "Wales zal als een blok spelen en wij zullen geduld moeten hebben", weet Wilmots.

  Marc Wilmots kwam dinsdag nog even terug op de oefeninterland van zondag tegen Frankrijk (3-4). "We hebben daar een heel goede wedstrijd gespeeld. Voor de spelers was het "un match d'honneur", ook al was het "maar" een vriendschappelijke wedstrijd", zegt de bondscoach.

  "Collectief waren we heel sterk en daar heeft de ploeg ook veel lof voor gekregen. Dat geeft vertrouwen. De wedstrijden tegen Frankrijk was de ideale manier om het duel tegen Wales voor te bereiden. Het is nu aan de spelers om zo voort te doen."

  Eerstvolgende opdracht: Wales. "We kennen allemaal hun kwaliteiten. Ze zullen vrijdag als een blok spelen en ons geen ruimte willen geven. Met de razendsnelle Gareth Bale en Aaron Ramsey zullen ze op de counter speculeren," weet de bondscoach.

  "Het is aan ons om het nodige geduld op te brengen, al willen we wel zoals altijd dominant voetballen. We hebben veel respect voor Wales en onze voorbereiding op die match heeft dat ook bewezen. Wales heeft de voorbije jaren veel vooruitgang geboekt en beschikt over een heel goede ploeg."

  "We moeten vrijdag niet absoluut winnen. Een gelijkspel is ook geen drama, het zijn de eerste twee plaatsen in de groep die het belangrijkst zijn. Toch gaan we vol voor de drie punten. Ik ken mijn spelers goed genoeg en weet dat ze altijd willen winnen."