• home
 • video
 • pas verschenen

  West Ham trekt ex-speler Bilic aan als nieuwe trainer

  Bilic was in het verleden ook bondscoach van Kroatië.

  Slaven Bilic volgt Sam Allardyce op als trainer van West Ham. "De club is enorm ambitieus, dat spreekt me aan", vertelt de voormalige verdediger. Bilic, die dit jaar aan de slag was bij Besiktas, heeft getekend voor drie seizoenen.

  West Ham versierde dit seizoen een ticket voor de voorrondes van de Europa League dankzij het Fair Play-klassement van de UEFA. De eerste voorronde begint al op 2 juli en dus moest de Engelse club na het vertrek van Sam Allardyce dringend op zoek naar een nieuwe trainer.

  De Londenaars melden vandaag op hun website dat ze een waardige opvolger gevonden hebben in de vorm van Slaven Bilic. Bilic is geen onbekende voor de club, want hij speelde er als verdediger van 1996 tot 1997.

  "Ik ben blij met mijn terugkeer", reageert de 46-jarige Bilic. "West Ham is me bijgebleven als een bijzondere club en daar hou ik wel van. Ik voelde me hier thuis als speler. Dat ik hier trainer word, brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee, hopelijk kan ik me bewijzen tegenover het bestuur, de spelers en de fans."

  Na volgend seizoen verhuist West Ham van Upton Park naar het olympisch stadion in London. "Het eerste waar ik naar kijk bij een club, is hun ambitie. De eigenaars van West Ham maakten me duidelijk dat niet enkel die verhuizing belangrijk is voor hen, maar dat ze de club ook groter willen maken."

  Van 2006 tot 2012 was hij bondscoach van het Kroatische nationale elftal, daarna trok hij voor een jaar naar Lokomotiv Moskou. Sinds 2013 was de Kroaat aan de slag bij Besiktas in Turkije.