• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Rossom: "Winnen in Madrid was toch kleine stunt"

  Van Rossom: "Zijn ons seizoen aan het redden in de play-offs"

  Sam Van Rossom speelt met Valencia in de halve finales van de basketbalplay-offs in Spanje tegen Europees kampioen Real Madrid. Na twee duels in Madrid staat het 1-1. Zondag wonnen Van Rossom en co. met 89-93 de tweede match. "Dit seizoen zijn nog maar één of twee ploegen gaan winnen in Madrid, dus deze zege kwam misschien wel onverwacht", zegt hij aan Sporza.

  Valencia speelde eergisteren zijn beste match van het seizoen. "Zeker en vast. We kennen eigenlijk een heel onregelmatig seizoen. De meeste doelstellingen hebben we niet kunnen halen. Maar naar het einde van de competitie hebben we toch nog een degelijke uitgangspositie verworven om aan de play-offs te beginnen."

  "De eerste ronde hebben we Bilbao uitgeschakeld en nu zijn we voorlopig ook goed bezig tegen Real Madrid. We zijn ons seizoen een beetje aan het redden in de play-offs."

  Valencia mag nu twee keer thuis aan de bak, maar koppelt daar geen conclusies aan. "Onze laatste wedstrijden waren we thuis slechter dan uit", lacht Van Rossom. "Hopelijk halen we morgen het niveau dat we zondag ook gehaald hebben."

  "We moeten erin geloven, maar we moeten ook realistisch zijn. Real heeft tot nu alles gewonnen waaraan ze deelnamen met de Copa del Rey, de Euroleague. Het staat 1-1, maar dat wil niet zeggen dat het makkelijker wordt voor ons. Maar we moeten de druk niet bij ons leggen, wel bij Madrid. Zij zijn de grote favoriet."

  Van Rossom: "Moeilijk seizoen met drie blessures"

  Van Rossom was een van de uitblinkers zondag. met 13 punten, 4 rebounds en 7 assists. De Belgian Lion blijft er bescheiden bij. "Mijn prestatie was goed, maar heel de ploeg had zijn aandeel in de zege."

  Het seizoen van Valencia was wisselvallig. "En het mijne was ook moeilijk. Ik was drie keer geblesseerd en heb redelijk wat matchen moeten missen. Dat was lang geleden."

  "Maar als ik speelde, haalde ik toch een redelijk niveau. Als je nu ziet hoe we eindigen, mag je toch een stuk tevreden zijn."