• home
 • video
 • pas verschenen

  Uitspraak van Piqué zorgt voor heibel in Spaanse selectie

  Gerard Piqué op het feest zondag in Barcelona.

  De sfeer bij de Spaanse nationale ploeg is niet echt opperbest te noemen. De Barça-spelers zijn uiteraard euforisch na hun Champions League-triomf, maar een uitspraak van Barça-verdediger Gerard Piqué richting de "ploegmaats" van Real Madrid wordt toch niet echt gesmaakt.

  Een samenkomst van de Spaanse nationale ploeg is altijd een beetje speciaal, want de relatie tussen de spelers van FC Barcelona en Real Madrid is sowieso vrij gespannen, of dat vinden de Spaanse media toch.

  Dat Barcelona dit seizoen drie prijzen pakte en Real Madrid geen, zorgt voor extra pit bij de kern van Vincent Del Bosque. Een uitspraak van Barça-verdediger Gerard Piqué gooide bovendien nog wat olie op het vuur.

  Op het feest in het centrum van Barcelona sprak Pique zondag de menigte toe: "Ik bedank de club, de staf en de fans. En natuurlijk ook Kelvin Roldan. Het is allemaal bij jou begonnen."

  De naam van Kelvin Roldan ligt gevoelig bij de fans van Real Madrid. De Colombiaanse zanger gaf begin januari een optreden op het verjaardagsfeestje van Cristiano Ronaldo. Niks bijzonders, maar dat feest kwam er wel enkele uren na de zware 4-0-nederlaag van Real bij rivaal Atletico.

  Real Madrid-speler Dani Carvajal liet weten dat hij zich niet beledigd voelde door Piqué, maar de Spaanse media smullen volop van het incident.

  Zanger Roldan kon dan weer niet echt lachen met de tussenkomst van de verdediger. "Mijn naam kennen of mij persoonlijk kennen, dat is niet hetzelfde", was zijn tussenkomst op Twitter.

  Del Bosque: "We moeten die uitspraak niet serieus nemen"

  Uiteraard mocht ook bondscoach Vincente Del Bosque een woordje uitleg geven aan de Spaanse media over de "rel" met Piqué. Maar de Spanjaard blijft er rustig bij. "Ik vond zijn uitspraak niet echt verkeerd", reageert Del Bosque.

  "Het was een ironische uitspraak. We moeten dat niet serieus nemen. Tijdens zulke festiviteiten is er altijd losbandigheid, maar altijd met respect. En als iemand het evenwicht in mijn groep zou verstoren, dan had ik die al lang niet meer opgeroepen."