• home
 • video
 • pas verschenen

  Janevski: "Moeskroen in eerste houden is mijn opdracht"

  Janevski: "Mijn opdracht wordt niet makkelijk."

  Moeskroen-Péruwelz heeft Cedomir Janevski voorgesteld. "Ze zochten een coach die de Belgische competitie kent en met de jeugd wil werken", zegt de Belgische Macedoniër, die vorige week voor één seizoen tekende. Het behoud is de opdracht.

  Moeskroen had eerst een principeakkoord met Johan Walem, maar die koos alsnog voor Kortrijk. Zo kwam de nummer 14 van vorig seizoen bij Cedomir Janevski uit.

  Janevski speelde voor Club, Charleroi en Lokeren en werkte als hoofdcoach bij Club Brugge en Bergen en als assistent bij AA Gent. België kent hij dus. "En ik was vrij en het is voor mij niet nieuw om met jonge, ambitieuze spelers te werken die willen doorbreken in de eerste ploeg."

  Pas na heel wat vijven en zessen behaalde Moeskroen zijn licentie. De samenwerking met Rijsel is stopgezet, Moeskroen is weer een volledig Belgische club. Janevski moet een volledig nieuwe ploeg bouwen.

  Het behoud is de doelstelling. "De opdracht is niet makkelijk, maar dat is het ook niet voor het bestuur. Ze hebben veel inspanningen gedaan voor de licentie. Het zou goed zijn om volgend jaar weer in eerste te voetballen."

  Louf: "Janevski is geen tweede keuze"

  Roland Louf, de algemeen directeur van Moeskroen, maakt duidelijk dat Janevski geen tweede keuze is: "Ik had al aan hem gedacht, maar we zijn toch voor Walem gegaan. Je weet wat er gebeurd is. Mijn eerste reactie was toen dat ik ik iemand wou die fair, loyaal en trouw is en voor de club werkt. Janevski is daarvoor de geschikte persoon."