• home
 • video
 • pas verschenen

  Guy Martens: "Kreeg veel telefoons en berichten van ex-keepers"

  Guy Martens met Laszlo Köteles.

  De voorbije decennia was keeperstrainer Guy Martens een clubmonument in Genk. Onder zijn hoede stroomden heel wat doelmannen door naar de top, met Thibaut Courtois als exponent. Maar aan het verhaal komt een einde. "Het is toch een beetje verrassend", zegt de 56-jarige bij Sporza.

  Genk haalde met Peter Maes een nieuwe coach. "Dat was de reden die ik kreeg voor mijn ontslag", zegt Guy Martens. "Maes wil liever met iemand uit Lokeren samenwerken."

  "Ik hoorde de geruchten wel al dat ik weg moest, maar het was toch een grote verrassing omdat ik er al vele jaren werk. En al zeg ik het zelf, we hebben altijd vrij behoorlijke doelmannen gehad. Dat gaat zowel over keepers uit onze opleiding als aangekochte doelmannen die ik verder begeleidde."

  "Het maakt me trots wanneer ik de doelmannen zie die het gemaakt hebben, zoals Bolat, Casteels en Courtois. Maar ook op keepers al Brockhauser en Köteles ben ik trots, want die ondergingen een metamorfose en pasten zich aan de Belgische competitie aan."

  "Ik probeer me altijd 100 procent te geven voor de doelmannen en dat appreciëren ze. Dat voel ik als ik zie hoeveel telefoontjes en berichtjes ik al gekregen heb. Courtois hoorde ik nog niet, maar die moet zich concentreren op de Rode Duivels, dat is belangrijker."

  "Vol vuur om nieuwe uitdaging aan te gaan"

  En weet Guy Martens al waar zijn toekomst ligt? "Ik heb nog niets gehoord van andere clubs. Een paar jaar geleden werd ik door Anderlecht en Standard gecontacteerd, maar toen kon Genk me met beloftes overtuigen om te blijven."

  "Maar ik blijf sowieso in het voetbal. Ik school me nog bij en schuim Europa af om opleidingen met elkaar te vergelijken. Ik sta vol vuur om een nieuwe uitdaging aan te gaan."