• home
 • video
 • pas verschenen

  De Bruyne: "Ik verwacht dat ik fit zal zijn voor Wales"

  Kevin De Bruyne kon dinsdag gewoon meetrainen.

  Kevin De Bruyne moest zondag nog passen voor de oefeninterland tegen Frankrijk, maar lijkt wel op tijd fit te zijn voor de EK-kwalificatiematch tegen Wales van vrijdag. "Ik zit goed op schema", zegt de middenvelder van Wolfsburg.

  Kevin De Bruyne sukkelde de voorbije dagen met een open wonde aan zijn enkel, maar die blijkt nu goed te genezen. "Normaal duurt dat tien dagen, dus ik denk dat ik goed op schema zit. Ik voel het nog wel, maar het gaat beter. Ik heb vandaag kunnen trainen met een beetje pijn. Ik ben tevreden", vertelt De Bruyne.

  "Ik verwacht wel dat ik fit zal zijn voor de wedstrijd van vrijdag. Of ik zal spelen, weet ik natuurlijk nog niet. De ploeg heeft het zondag heel goed gedaan tegen Frankrijk. Of ik onder de indruk was? Niet echt, ik weet wat ze kunnen. Maar vrijdag wordt het wel iets heel anders dan tegen Frankrijk. Nu gaat het om punten pakken."

  "Het wordt een belangrijke wedstrijd, maar nadien volgen er nog wel vijf matchen. Winnen in Wales wil nog niet zeggen dat we het zullen halen. We willen natuurlijk wel proberen te winnen, maar dat zal niet gemakkelijk worden. Ook een gelijkspel zou niet slecht zijn."

  De Bruyne werd in verschillende media in verband gebracht met Manchester City. "Ik heb die dingen ook gelezen, maar ik heb met niemand gesproken. Ik weet niet waar ze alles vandaan halen", reageert hij op de geruchten.

  "Sowieso zal ik eerst met Wolfsburg praten. Dat zal vanaf volgende week zijn. Ik heb nu nog geen tijd gehad om over mijn toekomst na te denken. Ik hoef ook niet naar Engeland te gaan om iemand iets te bewijzen. Ik heb in de Bundesliga al getoond dat ik een goeie voetballer ben."

  De Bruyne: "Zou het wel begrijpen als Wilmots naar Schalke gaat"

  Niet alleen de toekomst van Kevin De Bruyne is een item bij de Rode Duivels, ook die van bondscoach Marc Wilmots. De Bruyne zelf zou het wel snappen als Wilmots de Duivels zou inruilen voor Schalke 04.

  "Ik zou blij zijn als hij blijft, maar zou het langs de andere kant ook begrijpen als hij vertrekt, zeker las dat naar de club van zijn hart Schalke zou zijn. Marc heeft ons veel geholpen de voorbije jaren, maar het voetbal is nu eenmaal een komen en gaan. Iedereen moet zijn eigen weg gaan."