• home
 • video
 • pas verschenen

  Alderweireld: "Atletico wil me normaal gezien terug"

  Toby Alderweireld speelde een sterk seizoen bij Southampton.

  Waar ligt de toekomst van Toby Alderweireld? De Rode Duivel werd afgelopen seizoen door Atletico uitgeleend aan Southampton en de Engelsen willen hem graag houden. Alderweireld tast voorlopig zelf ook nog in het duister over zijn toekomst.

  Toby Alderweireld ruilde in de zomer van 2013 Ajax voor Atletico Madrid. Atletico pakte dat seizoen de titel en speelde de Champions League-finale, maar het aandeel van Alderweireld was gering. Om meer aan spelen toe te komen, werd hij dit seizoen uitgeleend aan Southampton.

  In de Premier League vond de Rode Duivel snel zijn draai en ook Southampton wil Alderweireld maar wat graag houden. "Ik weet zelf nog niet waar mijn toekomst ligt, al hoop ik wel dat daar snel verandering in komt", zegt de verdediger, die zelf ook wel meer lijkt te voelen voor een verlengd verblijf bij Southampton.

  "Hopelijk komt er vlug duidelijkheid en kan ik de voorbereiding bij mijn "nieuwe" club aanvatten. Mijn vader heeft onlangs met Atletico gesproken en zij willen me normaal gezien terug. Ik heb er per slot van rekening ook nog een contract voor twee seizoenen."

  "Maar ik wil bij een club het gevoel hebben dat ik echt gewild ben. Ik heb me getoond in de Premier League dit seizoen en ik wil niet nog eens een seizoen waarin ik al te vaak op de bank moet zitten", klinkt het.