Ga naar de inhoud

Yellow Tigers hopen op de tweede ronde in Bakoe

 ma 8 juni 2015 17:35
De Yellow Tigers komen in Bakoe in een zware poule terecht.
Morgenvroeg vertrekken de Yellow Tigers en bondscoach Gert Vande Broek naar Bakoe. "We mikken op een plaats in de tweede ronde", zegt de bondscoach, die benadrukt dat dat zeker niet eenvoudig zal worden.

De verwachtingen rond de Yellow Tigers zijn hooggespannen sinds de Belgische volleybalvrouwen in 2013 een bronzen plak grepen op het Europese kampioenschap.

Maar bondscoach Gert Vande Broek blijft voorzichtig voor de Europese Spelen. "Als we de tweede ronde halen, is dat een succes."

"Dat zal niet eenvoudig zijn, want alle landen behalve Italië komen in hun sterkste opstelling naar Bakoe. Maar Italië heeft dan weer zo'n ruim volume aan beschikbare speelsters, dat ze zeker een stevige tegenstander zullen zijn."

Bovendien was de voorbereiding niet helemaal top. De Yellow Tigers trokken vorige week op stage in Turkije en speelden daar ook drie keer tegen het gastland. Eén keer konden ze winnen, maar ze beten ook twee keer in het zand tegen de stugge Turken.

Als de Yellow Tigers de eerste ronde zouden overleven, wacht in de kwartfinales ook automatisch een nieuwe zware tegenstander.

"Mochten we bij de eerste vier van onze poule eindigen, dan wordt het nog moeilijker in de kwartfinales. De andere poule is namelijk nog moeilijker dan de onze met ploegen als Servië, Kroatië, Duitsland, Bulgarije, Nederland en Rusland."

Maar het doel is zeker die kwartfinales halen: "Als we bij de eerste acht eindigen, dan komt dat in de buurt van onze plaats op de wereldranglijst. We moeten laten zien dat we die plaats waard zijn."

Selectie Yellow Tigers
SpelverdeelstersIlka Van de Vyver
 Jasmien Biebauw
Libero'sValérie Courtois
 Britt Ruysschaert
OppositeLise Van Hecke
 Kaja Grobelna
MiddenspeelstersFreya Aelbrecht
 Sarah Cools
 Laura Heyrman
 Maud Catry
Receptie-hoekCharlotte Leys
 Dominika Strumilo
 Els Vandesteene
 Jolien Wittock