• home
 • video
 • pas verschenen

  STVV-Club Brugge opent nieuwe competitie op 24 juli

  Het nieuwe seizoen begint op 16 juli met Gent-Club om de Supercup.

  De nieuwe voetbalcompetitie wordt op gang getrapt in het weekend van 24, 25 en 26 juli. STVV-Club Brugge is de openingsmatch op vrijdag 24 juli om 20.30u. Kampioen AA Gent begint op zondag bij Westerlo, Anderlecht ontvangt die dag Waasland-Beveren. Het seizoen 2015-2016 begint op 16 juli met de Supercup tussen kampioen AA Gent en bekerwinnaar Club Brugge. Bekijk hier de hele kalender.

  Op de eerste speeldag is er maar één match tussen twee Play-off I-teams: Kortrijk-Standard op zaterdag om 18u.

  Op de tweede speeldag valt de vrijdagmatch AA Gent-Genk op. En de kampioen speelt een week later in het Vanden Stock-stadion de eerste echte topper van de competitie: Anderlecht-AA Gent.

  Voor Anderlecht-Club Brugge is het wachten tot het laatste weekend van oktober, Club Brugge-Anderlecht is op de speeldag voor Kerstmis.

  Net als vorig jaar zijn er opnieuw 30 reguliere speeldagen, die hun ontknoping krijgen op 13 maart. De play-offs vatten aan op 1 april en duren tot 29 mei.

  Al bekend was dat Play-off III wegvalt, de 16e speelt de eindronde met tweedeklassers. De 15e in de stand verzekert het behoud, maar is vanaf half maart vrij.

  Kwartfinales beker in één wedstrijd

  De Pro League heeft ook een kleine wijziging doorgevoerd in de bekercompetitie. Zo worden de kwartfinales niet meer met een heen- en terugmatch afgewerkt. Vanaf volgend seizoen beslist één wedstrijd. De bekerfinale is in het weekend van 19 en 20 maart.

  Toppers in het voetbalseizoen 2015-2016:

  Tweets over de nieuwe kalender: