• home
 • video
 • pas verschenen

  Powell: "Verrast dat Gatlin zijn persoonlijk record breekt"

  Powell kan niet naast de topprestaties van Gatlin kijken.

  De 33-jarige Justin Gatlin was dit jaar al razendsnel op de 100 meter, met een 9"74 in Doha als uitschieter. De Amerikaanse ex-dopingzondaar verrast daarmee vriend, vijand en concurrenten zoals Asafa Powell.

  Voor de Jamaicaan Asafa Powell zijn de prestaties van Justin Gatlin, die zijn persoonlijk record op 9"74 bracht,  opvallend. "Hij loopt heel goed."

  "Of ik verbaasd ben? Laat ons zeggen dat het toch verrassend is dat hij terug is en een persoonlijk record loopt. En al meteen bij de eerste wedstrijd van het outdoor-seizoen. Maar meer wil ik er niet over zeggen", probeert Powell de polemiek nog wat te ontlopen.

  Gatlin loopt dit jaar op zijn 33e de pannen van het dak, maar zijn verleden doet de wenkbrauwen fronsen. De Amerikaan was tussen 2006 en 2010 vier jaar geschorst voor een tweede dopingvergrijp. In 2006 was hij met 9"77 gedeeld wereldrecordhouder, maar die tijd werd geschrapt door zijn schorsing. Nu is hij dus sneller.

  Powell is ook geen onbeschreven blad. Hij werd in 2013 geschorst wegens dopinggebruik. De 32-jarige liep zijn toptijd in 2008, met 9"72. Bij die chrono komt hij de laatste jaren niet meer in de buurt.