• home
 • video
 • pas verschenen

  Nieuwe wissel in selectie Bakoe: Vanendert out, De Clercq in

  Bart De Clercq is al de tweede vervanging in de selectie van Bomans

  Bondscoach Carlo Bomans heeft opnieuw een wijziging moeten aanbrengen in zijn selectie voor de Europese Spelen in Bakoe. Bart De Clercq vervangt de gevallen Jelle Vanendert, die eerder al Gianni Meersman was komen vervangen.

  Pech blijft Carlo Bomans achtervolgen in de aanloop naar de wegrit op de eerste Europese Spelen op 21 juni in Bakoe.

  Bomans moest eerder al Gianni Meersman uit zijn selectie laten door een val in de Giro. Maar nu moet de bondscoach dus opnieuw sleutelen aan zijn selectie.

  De vervanger van Gianni Meersman, Jelle Vanendert (foto), viel in de Ronde van België en raakt niet tijdig fit voor de wegrit in Bakoe.

  Bomans heeft vandaag de vervanger van Vanendert bekendgemaakt en de keuze is gevallen op zijn Lotto-Soudal-ploegmaat Bart De Clercq. De 28-jarige De Clercq, die momenteel in de Dauphiné aan de slag is, heeft een profiel dat vergelijkbaar is met dat van Jelle Vanendert.

  De renner van Lotto-Soudal bereikte zijn hoogtepunt in 2011. Toen won De Clercq als neoprof een Giro-rit met aankomst op de klim naar Montevergine. Dit seizoen liet De Clercq zich in de Ronde van Catalonië opmerken door een dag de leiderstrui te dragen.