• home
 • video
 • pas verschenen

  Maradona: "Wil vicevoorzitter onder prins Ali bij FIFA worden"

  Maradona kan het goed vinden met de Jordaanse prins Ali.

  Dat Diego Maradona geen fan is van (ex-)FIFA-voorzitter Sepp Blatter, is geen geheim. De Argentijn laat geen kans liggen om brandhout te maken van de Zwitser, maar denkt ook na over wat zijn eigen rol in een nieuw FIFA-bestuur kan zijn.

  In een interview met tv-zender America gaf Diego Maradona nog eens flink van jetje tegen Sepp Blatter, die ondanks een succesvolle herverkiezing toch zal aftreden.

  Maradona betreurt het vertrek van Blatter niet en geeft ook een verklaring voor de ommekeer bij de FIFA-preses. "Blatter vreest de FBI en de Zwitserse politie. Hij wou de FIFA niet in handboeien verlaten", redeneert de Argentijnse ex-voetballer.

  Maar Maradona gaat nog een stapje verder als het over zijn eigen toekomst gaat. "Als prins Ali de nieuwe verkiezing wint, dan heb ik veel kans om vicevoorzitter van de FIFA te worden. En als ik kom, zal ik alles eerst opruimen."

  Ook UEFA-voorzitter Michel Platini blijkt overigens niet de beste vriend van Maradona te zijn. "Vroeger had ik respect voor hem. Maar ik heb nu gemerkt dat zijn woord niet veel waard is", besluit Maradona.